Nature

Εκκινούν οι εργασίες

Εντός του τρέχοντα μήνα εκκινούν οι εργασίες κατασκευής του τμήματος του Ε – 65 Ξυνειάδα – Λαμία, με το οποίο θα αποπερατωθεί ο τομέας του αυτοκινητοδρόμου από τα Τρίκαλα στην ΠΑΘΕ, στο ύψος της Λαμίας.
Οι σχετικές διαδικασίες για το εν λόγω έργο έχουν ολοκληρωθεί, οπότε το έργο μπορεί να ξεκινήσει για να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σε 1,5 έως 2 χρόνια.
Το έργο
Η κατασκευή των 32,5χλμ είναι χωρισμένη σε 3 διακριτά τμήματα. Το πρώτο είναι το τμήμα που ξεκινά από τον Κόμβο Ανθήλης λίγο πριν την είσοδο στη Λαμία (ερχόμενος από Αθήνα) και φτάνει μέχρι τον Α/Κ Καρπενησίου με μήκος 15χλμ. Το δεύτερο υποτμήμα είναι από τον Α/Κ Καρπενησίου και μέχρι το 29οχλμ όπου θα πρέπει να επιταχυνθούν οι απαλλοτριώσεις προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, να αποδοθούν οι εκτάσεις για να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος. Στα τρία τελευταία χιλιόμετρα θα γίνει η διάνοιξη της σήραγγας στον Δομικό.
Οφέλη
Η ολοκλήρωση του συνόλου του Ε65, ο οποίος θα εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων θα συμβάλλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Κεντρικής Ελλάδος και θα αναβαθμίσει την σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την προσπελασιμότητα προς την Αλβανία και την Π.Γ.Δ.Μ., δίδοντας έτσι την δυνατότητα ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης, του τουρισμού και της εμπορευματικής διακίνησης σε μια περιοχή με ιδιαίτερες δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας παράλληλα στην μείωση του ποσοστού ανεργίας και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία Οδό, θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, το Μέτσοβο, το Καρπενήσι θα είναι προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Η διαδρομή Τρίκαλα – Αθήνα θα αποκτήσει διάρκεια περίπου 3 ωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More