Nature

Ενημέρωση και μετρήσεις για τον διαβήτη

Για τον διαβήτη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο ΚΑΠΗ Πύλης χθες το πρωί, με πρωτοβουλία του Δήμου.
Μέλη του ΚΑΠΗ ενημερώθηκαν από ειδική διαιτολόγο για το τι πρέπει να προσέξουν οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, τόσο στο ζήτημα της πρόληψης, όσο και για την βέλτιστη της ποιότητας ζωής και της απάλειψης των επιπτώσεων από την πάθηση, σε έχουν πάσχουν από το κοινώς λεγόμενο “ζάχαρο”, ενώ τονίστηκε η αξία της Μεσογειακής διατροφής.
Επιπρόσθετα, υπάλληλοι του “Βοήθεια στο Σπίτι” βρέθηκαν στον ΚΑΠΗ Πύλης και πραγματοποίησαν μετρήσεις σε κρίσιμες παραμέτρους σε μέλη του, λαμβάνοντας επίσης δείγματα αίματος για περαιτέρω ανάλυσή τους.
Ο αντιδήμαρχος Πύλης Σωτήρης Αγγέλης, μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή, τονίζει «εντάσσεται στην πολιτική που ασκείται στον Δήμο μας σχετικά με την υγεία των δημοτών, δίνοντας ασφαλώς ιδιαίτερη προσοχή σε ευαίσθητες ομάδες , όπως εν προκειμένω η τρίτη ηλικία. Λαμβάνεται μέριμνα, πάντα ασφαλώς στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, για την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας και δρούμε σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, όπως το Κέντρο Υγείας Πύλης, το “Βοήθεια στο Σπίτι”, αλλά και με επιστήμονες. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα ακολουθήσουν στο μέλλον».
Η τρίτη ηλικία είναι μια ευπαθής ομάδα της κοινωνίας, ο σακχαρώδης διαβήτης μια νόσος που χρήζει έγκαιρης και έγκυρης θεραπείας, δυο στοιχεία που πρέπει να συμπορευτούν με την βοήθεια του ιατρού. Γνωρίζοντας το ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση των νοσούντων και ειδικά της τρίτης ηλικίας, η αποφυγή επιπλοκών για καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, αποτελεί μονόδρομο τόσο για τον ασθενή όσο και για τον θεράποντα ιατρό. Γι’ αυτό χρειάζεται τακτικός έλεγχος νεφρών, καρδιάς, δοντιών, ποδιών, οφθαλμολογικός έλεγχος, σωστή διατροφή (πολλά μικρά γεύματα κυρίως λαχανικών, αποφυγή κόκκινου κρέατος), τακτικές ατομικές μετρήσεις σακχάρου αίματος και κυρίως ως κατά το δύναμιν άσκηση ώστε να παρακολουθούνται και να παρατηρούνται οι πάσχοντες και αν χρειαστεί να διορθωθούν παρενέργειες φαρμάκων και καταστάσεων έγκαιρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More