Nature

Ενημέρωση συμπολιτών μας που έχουν εργαστεί ή εργάζονται στην Γερμανία

Το συνταξιοδοτικό ζήτημα των συμπολιτών μας που έχουν εργαστεί ή εργάζονται στην Γερμανία αναλύθηκε διεξοδικά σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην Ελληνογερμανική Συνέλευση και την Hellenic Silverstars, ενώ στηρίχτηκε από τον Δήμο Τρικκαίων. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένα δίκτυο Οργανώσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Hellenic Silverstars είναι εθελοντική συμβουλευτική Οργάνωση για το συνταξιοδοτικό ζήτημα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης Χρήστος Λαζαρίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων. Την ανάλυση του συνταξιοδοτικού έκανε ο εκπρόσωπος της εθελοντικής οργάνωσης Γιώργος Παπαδόπουλος.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Λάππας σημείωσε πως «είναι χρέος του Δήμου να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς εργατικό δυναμικό του τόπου μας έχει δουλέψει και δουλεύει στην Γερμανία. Οι συμπατριώτες μας μετανάστες ήταν και είναι αιμοδότες της οικονομίας. Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων, ικανοποιούν ανάγκες και λύνουν απορίες. Έτσι, εγκαινιάζεται μία αμφίδρομη σχέση συνεργασίας μεταξύ Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο την επίλυση των θεμάτων για το ασφαλιστικό».
Από την πλευρά του ο κ. Στέχελ τόνισε: «Πολλοί Έλληνες εργάστηκαν στην Γερμανία, ιδίως την περίοδο 1960 – 1976, οι οποίοι έχουν δικαίωμα σύνταξης. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να κατοχυρώσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, οπότε σημαντικοί άνθρωποι όπως ο κ. Παπαδόπουλος αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να παράσχουν συμβουλές. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την συνεργασία αυτή μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More