Nature

Ενός λεπτού σιγή

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι Αττικής, στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.
Το Σώμα συνεδρίασε προχθές αργά το απόγευμα στο Δημαρχείο, με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη, από τα οποία τα 31 πέρασαν ομόφωνα και τα άλλα δύο κατά πλειοψηφία.
Η συνεδρίασε κύλησε ομαλά, χωρίς αντιπαραθέσεις, αλλά σε καλό κλίμα.
Ο Δήμος Πύλης, για το ζήτημα του Ματιού, έχει εκδώσει και μήνυμα συμπαράστασης.
Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας, τα κυριότερα αφορούσαν αποδοχές ποσών από την πολιτεία για θέματα του Δήμου και συγκεκριμένα 500.000 ευρώ για το Αθλητικό Κέντρο στο Κορπ και οι 800.000 ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Προπονητικό Κέντρο θα αποκτήσει ο ορεινός όγκος του ν. Τρικάλων, μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό της διάθεσης πιστώσεων για τον σκοπό αυτό.
Το Αθλητικό Κέντρο
Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή Προπονητικού Κέντρου στη θέση “Κορπ” του Τ.Δ. Βροντερού του Δήμου Πύλης», το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο θα δημοπρατηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το έργο εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του ν. Τρικάλων, μέσω της δημιουργίας υποδομών και μάλιστα διευρύνοντας τον κύκλο των πιθανών επισκεπτών.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός για τον ορεινό όγκο περιλαμβάνει την δημιουργία υποδομών, ώστε να καταστεί ελκυστικός για πληθώρα ανθρώπων με διάφορα ενδιαφέροντα.
Για παράδειγμα, στόχος είναι, πέρα του “κλασσικού” τουρισμού, να αναπτυχθούν και άλλες μορφές, όπως, εν προκειμένω ο αθλητικός, ο περιπατητικός, ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός κλπ.
Το εν λόγω έργο, που αναμένονταν εδώ και πολλά χρόνια από την τοπική κοινωνία, θα συμβάλλει στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού και γενικά στην προσέλκυση επισκεπτών εκτός εποχής, καθώς συνηθίζεται τα βουνά των Τρικάλων να είναι δημοφιλή την χειμερινή περίοδο. Με το Κέντρο αυτό και με άλλες πρωτοβουλίες, ο ορεινός όγκος αρχίζει να καθίσταται ελκυστικός και στις τέσσερις εποχές του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More