Nature

Επιχορήγηση μελετών για έργα και δράσεις

Δικαιούχοι επιχορήγησης μελετών για έργα και δράσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων(ΠκΔ) είναι οι Δήμοι Πύλης και Φαρκαδόνας, σύμφωνα με νέο πρόγραμμα που πρόκειται να “τρέξει” το επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι δύο Τρικαλινοί αυτοδιοικητικοί φορείς πληρούν βασικές προϋποθέσεις που είναι: α) µε µόνιµο πληθυσµό έως 15.000 κατοίκους που δεν έχουν ενταχθεί στην Α΄ δράση της επιχορήγησης,
β) µε µόνιµο πληθυσµό άνω των 15.000 κατοίκων, των οποίων οι δηµοτικές και κοινοτικές ενότητες χαρακτηρίζονται ορεινές κατά ποσοστό από 50% µέχρι 100%, για την εκτέλεση έργων υποδοµής ή έργων γενικού συµφέροντος αποκλειστικά και µόνο στις ανωτέρω ενότητες.
γ) της Α’ και Β’ δράσης αποκλειστικά και µόνο για την εκπόνηση µελετών για την ωρίµανση και εκτέλεση διαδηµοτικών έργων στους τοµείς διαχείρισης απορριµµάτων, διαχείρισης υδάτινων πόρων και αποχέτευσης.
δ) της χώρας για την αποκατάσταση ζηµιών που προκλήθηκαν σε υποδοµές και εγκαταστάσεις αρµοδιότητάς τους από την εκδήλωση καταστροφικών φαινοµένων, ήτοι σεισµών και πληµµυρών, εξαιτίας των οποίων κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Η επιχορήγηση
Η συνολική επιχορήγηση για τους δικαιούχους ∆ήµους των κατηγοριών α, β και δ δεν µπορεί να ξεπερνά ανά ∆ήµο το ποσό των 85.000 ευρώ, ενώ για τους δικαιούχους της κατηγορίας γ δεν µπορεί να ξεπερνά το ποσό των 15.000 ανά ∆ήµο.
Η επιχορήγηση καλύπτει τη δαπάνη των δικαιούχων Ο.Τ.Α. :
-για την εκπόνηση µελέτης ή µελετών,
-για την ωρίµανση του έργου στο οποίο αφορά η µελέτη, που περιλαµβάνει την υποστήριξη όλων των επιµέρους διαδικασιών ωρίµανσης αυτού.
Η επιχορήγηση για το κόστος των υπηρεσιών ωρίµανσης του έργου, στο οποίο αφορά η µελέτη, δεν µπορεί να υπερβαίνει το 20% του κόστους της µελέτης.
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν από τους δικαιούχους ∆ήµους θα πρέπει να αναφέρονται σε έργα υποδοµής ή έργων γενικού ενδιαφέροντος που θα υπηρετούν τις ευρύτερες ανάγκες των ∆ηµοτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More