Nature

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Για νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι αγρότες, στο πλαίσιο του αγώνα τους για ικανοποίηση πάγιων πλέον αιτημάτων τους.
Ο πρόεδρος της ΟΑΣΤ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων) «Η ΑΝΟΙΞΗ» Αποστόλης Θωμόπουλος, αναφέρει πως κλιμάκια της Ομοσπονδίας πραγματοποιούν σειρά ανοικτών συσκέψεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων στα χωριά του ν. Τρικάλων, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται από τους αγρότες το επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις θα ληφθούν στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα στις 9 Δεκεμβρίου 2018 σημειώνει ο κ. Θωμόπουλος, ο οποίος στην συνέχεια απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους στην πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου.
Διεκδικήσεις
Οι διεκδικήσεις της ΠΕΜ είναι οι κάτωθι:
 Τη χορήγηση των εξισωτικών ενισχύσεων, με βάση την πραγματική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους γεωργοκτηνοτρόφους που τις χάνουν επειδή με την επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανονισμών της ΕΕ, ολόκληρες περιοχές απεντάσσονται από αυτές.
 Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί. Άμεση θεσμοθέτηση του ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών στις 15000ευρώ.
 Την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις νόσους και καιρικά φαινόμενα με συμμετοχή και του κράτους και όχι να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εισφορές των αγροτών.
 Να προχωρήσουν σε άμεση εκτίμηση των ζημιών από το δάκο στα ελαιόδεντρα και κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των πληγέντων ελαιοπαραγωγών. Κατάργηση του χαρατσιού του 2%, δακοκτονία με πλήρη ευθύνη του κράτους, έγκαιρα και έγκυρα.
 Την ένταξη στα προγράμματα απονιτροποίησης των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών που έχουν αποκλειστεί.
 Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να λυθεί το θέμα με την απόσταξη τσίπουρου και να παραμείνει ως έχει το καθεστώς των διήμερων.
 Παλεύουμε και διεκδικούμε κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής που να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.
 Να σταματήσουν αμέσως τα «αγροτοδικεία», που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των αγροτών και ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More