Nature

Ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικής άδειας

Ενημερωτική εκδήλωση για την έκδοση ηλεκτρονικών οικοδομικών αδειών, διοργάνωσε το ΤΕΕ, χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.
Αιτία για την πρωτοβουλία αυτή του ΤΕΕ είναι πως εκίνησε από 3/9/2018 η πιλοτική λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος e-Άδειες, ενώ η κανονική υποχρεωτική λειτουργία προβλέπεται ήδη από 15/10/2018. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μηχανικοί και στελέχη των Υπηρεσιών Δόμησης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε πως οι ειδικοί του φορέα θα εξηγήσουν όλα τα θέματα της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, που θα βοηθήσει τους μηχανικούς, ενώ σημείωσε πως στην Θεσσαλία μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί σε 4,5 μήνες, πάνω από 4.000 άδειες μ’ αυτόν τον τρόπο.
Για το ζήτημα μίλησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων του ΤΕΕ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως πρόκειται για νέα διαδικασία που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πανελλαδικά από τις 15 Οκτωβρίου 2018.
«Η όλη διαδικασία απόκτησης οικοδομικής άδειας, από την υποβολή της αίτησης, τους ελέγχους έως την έκδοσή της πραγματοποιείται απόλυτα ηλεκτρονικά» επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε «το σύστημα αναπτύχθηκε από το ΤΕΕ».
Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικής άδειας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η εξοικονόμηση πόρων σε χαρτί και μετακινήσεις, η επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ θα δημιουργηθεί και θα υπάρχει ενιαίο ψηφιακό αρχείο και ιχνηλάτηση της όλης διαδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More