Nature

«Η Μάχη της Πόρτας»

Με την παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση εορτασμού της Επετείου της «Μάχης της Πόρτας» στον Δήμο Πύλης, στην κεντρική πλατεία της Πύλης.
Υπενθυμίζεται πως η «Μάχη της Πόρτας» διεξήχθη 8 και 9 Ιουνίου 1943 στην Πύλη, μεταξύ τμημάτων του Ε.Λ.Α.Σ. (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) και του κατοχικού Ιταλικού Στρατού, με νίκη για τα Ελληνικά όπλα. Την συνδιοίκηση του στρατού του ΕΛΑΣ είχαν ο «Καβαλάρης» Ίλαρχος Γιώργος Ζαρογιάννης και ο Καπετάνιος «Μίμης Μπουκουβάλας» Δημήτρης Τάσος.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Βούτσης, ενώ σασικό ρόλο στην εκδήλωση θα έχει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
– Το Σάββατο, 9 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης παρουσίαση των βιβλίων του Πορτινού συγγραφέα κ. Χάρη ΚΟΥΔΟΥΝΑ με τίτλο «ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ» & «ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ» και
– Την Κυριακή παράλληλα με την Επέτειο θα διεξάγονται Ποδηλατικοί Αγώνες από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων με τίτλο«ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ 2018.
-Την Κυριακή στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Πύλης, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η Μάχη της Πόρτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More