Nature

Θα ολοκληρωθεί

«Το υδροηλεκτρικό έργο στην Μεσοχώρα θα υλοποιηθεί. Απλά είναι θέμα χρόνου» τονίζει εμφατικά ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, μιλώντας για το ζωτικής σημασίας έργο, τόσο για τον Νομό μας, όσο και για την χώρα μας.
«Το ζητούμενο πλέον για μας, ως Δήμος Πύλης και ως Δημοτική Αρχή, δεν είναι η επίτευξη της ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο σαφέστατα το θέλαμε και το θέλουμε, αλλά πρωτίστως η εξασφάλιση των πληγέντων κατοίκων, αφενός ως προς την δίκαιη και πλήρη αποζημίωσή των, αφετέρου ως προς την αποκατάστασή των οικιστικά. Το έχουμε δηλώσει, πως η περαίωση του υδροηλεκτρικού περνάει πρώτα από την αποκατάσταση των δημοτών στον χώρο κατάκλυσης» υπογραμμίζει ο κ. Μαράβας.
Σχολιάζοντας στην συνέχεια την πρόοδο των διαδικασιών, ο Δήμαρχος Πύλης σημειώνει «από την πλευρά μας έχουμε ολοκληρώσει ότι μας αφορούσε. Το ΣΧΟΟΑΠ – Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων – είναι έτοιμο και οποιαδήποτε άλλη εκκρεμότητα έχει κλείσει. Η ΔΕΗ είναι απόλυτα υπεύθυνη για την επιτυχή συνέχεια. Βέβαια, οι ρυθμοί προόδου φαίνεται να είναι πολύ αργοί, παραπέμποντας σε βήμα χελώνας, όμως εργάζονται στην ΔΕΗ στην Αθήνα, κάτι που μας ικανοποιεί. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει για το ζήτημα αυτό νέα συνάντηση μεταξύ Δήμου και ΔΕΗ, ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες».
Το έργο
Η ολοκλήρωση του έργου, δηλαδή η εκτέλεση όλων των εργασιών και το κλείσιμο του φράγματος για να συγκεντρωθεί νερό, χρειάζεται 5 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις και επισκευές. Χρειάζονται στεγανοποιήσεις και αποκαταστάσεις, εργασίες που θα ολοκληρωθούν σε έναν χρόνο περίπου από την στιγμή που θα ξεκινήσουν.
Το Φράγμα Μεσοχώρας θα αξιοποιεί τα νερά του Αχελώου για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας και θα τα επαναφέρει στη φυσική κοίτη του ποταμού. Θα παράγει 360 GWH ετησίως, που αντιστοιχούν με το 10% της συνολικής παραγόμενης υδροηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More