Nature

Θεοφάνεια με ψύχος στα Τρίκαλα

Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλεως των Τρικάλων, των τοπικών Αρχών και πλήθος Λαού.

Εν συνεχεία, παρά το δριμύ ψύχος, υπήρξε πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου υπό την συνοδεία αγήματος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων μέχρι την κεντρική πεζογέφυρα για την κατάδυση του Σταυρού. Εκεί τέσσερις τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στα νερά του Ληθαίου ποταμού για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο Νικόλαος Χαρίσης ήταν αυτός που κατάφερε να πιάσει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό. Μετά την τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους και εξήγησε για τα μεγάλα νοήματα της εορτής των Θεοφανείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More