Nature

Θετική πρωτοβουλία, αλλά χρειάζεται και μέριμνα για τις Μμε

«Ασφαλώς και είναι θετικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων (ΕΣΤ) και οικονομικός επόπτης της ΕΣΕΕ Χρήστος Μπλουγούρας.
Μιλώντας για τον πρόσφατα ψηφισθέντα από την Βουλή νόμο, κατόπιν εισήγησης του Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Μπλουγούρας επισημαίνει πως ο εμπορικός κόσμος εδώ και χρόνια έχει ζητήσει να την αύξηση του μισθού των εργαζομένων, καθώς αυτό αναμένεται να έχει θετικές επιδράσεις στην οικονομία, αφού οι ωφελούμενοι θα διοχετεύσουν το επιπλέον εισόδημά τους στην αγορά.
«Ωστόσο, για την εφαρμογή αυτού του νόμου ζητείται ποσοστό από τον τζίρο των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων – τις λεγόμενες Μμε- , οι οποίες έχουν πλέον φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Δεν είναι δυνατό να αντέξουμε άλλο» υπογραμμίζει ο κ. Μπλουγούρας και τονίζει «απαιτείται εξορθολογισμός στις επιχειρήσεις μας, μέσω της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: Μείωση της φορολόγησης και των ασφαλιστικών εισφορών, ζητήματα που αποτελούν πάγια αιτήματά μας. Επιπλέον, με την αύξηση του μισθού, αυξάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή ένα ακόμη βάρος στις καθημαγμένες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
«Επίσης, η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν φαίνεται να μοιάζει και πολύ πραγματικό, διότι με βάση την μείωση του αφορολόγητου, τελικά φαίνεται πως θα καταλήξει στο κράτος τελικά» σημειώνει ο κ. Μπλουγούρας, ο οποίος καταλήγει υπογραμμίζοντας «χρειάζεται ισορροπία για την ανάκαμψη της οικονομίας. Η ψυχολογία είναι πάντα το πρώτο. Έπεται η ουσία, δηλαδή να λαμβάνονται από την εκάστοτε Κυβέρνηση μέτρα που βοηθούν πραγματικά την οικονομία και την αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More