Nature

Θορυβήθηκαν από το συμβάν στην Αττική

Θορυβήθηκα ν κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας (ΤΚ) Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων από το τραγικό συμβάν στο Μάτι Αττικής και έστρεψαν το βλέμμα τους στους δασοσκεπείς λόφους που βρίσκονται ανατολικά του χωριού και στα μέτρα πυροπροστασίας που έχουν ληφθεί.
Έτσι, θέτουν ερωτήματα σχετικά με τον καθαρισμό των δρόμων, την ύπαρξη μέτρων και σχεδίων πυρόσβεσης και προστασίας του χωριού, ενθυμούμενοι και το περυσινό περιστατικό με την πυρκαγιά σε σημείο των λόφων.
«Στους κεντρικούς δασικούς δρόμους των λόφων έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός από χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Μετεώρων πριν 20 περίπου ημέρες» αναφέρει η πρόεδρος της ΤΚ Βαΐτσα Κολώνα, εργασίες που είναι εμφανείς στις χαράξεις των.
Επίσης, η κ. Κολώνα σημειώνει πως «όσον αφορά την πυρόσβεση, υπάρχουν δύο τσιμεντένιες δεξαμενές, μία σε κάθε πλευρά των λόφων, ενώ επιπρόσθετα, άλλη μία δεξαμενή που χρησιμοποιεί το ΤΟΕΒ, είναι χωρίς σκεπή και μπορεί ελικόπτερο πυρόσβεσης να προμηθευτεί με νερό χωρίς να προσγειωθεί, αλλά απλά βυθίζοντας τον κάδο του στην συγκεκριμένη δεξαμενή, αιωρούμενο από πάνω της».
Πάντως, κάτοικοι της Βασιλικής σημειώνουν πως υπάρχουν κάποιοι δρόμοι μέσα στους λόφους, οι οποίοι δεν έχουν καθαριστεί, ωστόσο, θέτουν απλά το ζήτημα, χωρίς διαμαρτυρίες και υπερβολές ή απαιτήσεις, συμπληρώνοντας πως η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων, φορέων και πολιτών και ο καθένας οφείλει να ενεργεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More