Nature

Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παρθενίου

Ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα κομψό Παρεκκλήσιο απέκτησε η τοπική μας Εκκλησία, το οποίο ανήκει στην ενορία Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων της πόλεώς μας. Πρόκειται για το παρεκκλήσιο που θα τιμάται πλέον επ’ ονόματι του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου.

Με ευσέβεια και κατάνυξη υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού το Ιερό Λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και οι κάτοικοι των Τρικάλων την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019.

Τον Άγιο μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Γιουβανέλης.

Εν συνεχεία τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου που βρίσκεται στο υπόγειο του Κεντρικού Ναού από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη ο οποίος κατόπιν Χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού και της ακολουθίας της αρτοκλασίας συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως και Χειροθέτησε σε Σταυροφόρο Οικονόμο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πύρρας π. Γεώργιο Πολυγένη ο οποίος παραλλήλως εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας και του χωρίου Άγιος Νικόλαος (Καμνάϊ).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More