Nature

«Ισχυροποιούμαστε και παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας»

Η βέλτιστη δυνατή οργάνωση και η ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος θα είναι το βασικό ζήτημα της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Καλαμπάκας και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων ν. Τρικάλων Δημήτρη Κόττη.
Η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΑΣΚ, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 10:30πμ.
Επίσης, στην ΓΣ θα αναλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα αναφέρει ο κ. Κόττης, τονίζοντας παράλληλα, πως ο Συνεταιρισμός δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα σ’ αυτό, ακριβώς επειδή οι κτηνοτρόφοι συνεργάζονται για το κοινό τους συμφέρον, έχοντας δημιουργήσει Οργάνωση Παραγωγών .
«Πάγιος σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε με όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγούς το συνεταιριστικό μας κίνημα» δηλώνει ο κ. Κόττης και επισημαίνει «μόνο έτσι μπορούμε να επιβιώσουμε και μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο ισχυροποιούμαστε και παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».
Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών
Από πέντε μέλη και άνω, χωρίς απαιτήσεις τζίρου αλλά με την υποχρέωση εκπόνησης επιχειρηματικού σχεδίου δημιουργούνται οι Ομάδες Παραγωγών.
Ειδικότερα, για την αναγνώριση Ομάδας Παραγωγών τα κριτήρια έχουν ως εξής:
Απαιτούνται ανά τομέα αγροτικής παραγωγής τουλάχιστον πέντε φυσικά ή νομικά πρόσωπα μέλη παραγωγοί. Ειδικά για τις Ομάδες Παραγωγών φυτικής παραγωγής απαιτούνται δέκα φυσικά ή νομικά πρόσωπα μέλη παραγωγοί, καθώς και επιχειρηματικό σχέδιο, ενώ δεν απαιτείται ελάχιστη αξία εμπορευθείσας παραγωγής.
Αναφορικά με την αναγνώριση των Οργανώσεων Παραγωγών, απαιτούνται κατ’ ελάχιστο είκοσι μέλη και επιχειρηματικό σχέδιο. Η απαιτούμενη ελάχιστη αξία εμπορευθείσας παραγωγής, για όλα τα προϊόντα που δύνανται να αναγνωριστούν ως Οργανώσεις Παραγωγών καθορίζεται σε 250.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More