Nature

Καμμένος: Σκοπιανοί αξιωματούχοι δυναμιτίζουν το κλίμα-Στον ελληνικό λαό ο τελικός λόγος

Σε νέα παρέμβαση ενόψει του δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στις 20 Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος που συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι: «οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο Υπουργός Εξωτερικών, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η αναφορά σε “μακεδονικό έθνος” είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ ανέφερε «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα». Σημείωσε ωστόσο ότι ο όρος Μακεδόνας έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More