Nature

Κανονικά το κυνήγι

Αίρεται από προχθές την Κυριακή η απαγόρευση κυνηγιού στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Τρικάλων, σύμφωνα με απόφαση του δασάρχη Χρήστου Κουλουκούρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση από το Δασαρχείο, αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να κυνηγηθεί οποιοδήποτε θήραμα, καθώς για λαγούς, ζαρκάδια , ελάφια (τα δύο τελευταία μπορούν να θηρευτούν μόνο στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Κόζιακα) η περίοδος έχει ήδη λήξει, ενώ για τα αγριογούρουνα λήγει στις 20 Ιανουαρίου και απομένει η 28η Φεβρουαρίου για να τελειώσει η κυνηγετική περίοδος για όλα τα θηράματα.
Η άρση της απαγόρευσης δεν περιλαμβάνει την Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Κόζιακα(ΕΚΠΚ), καθώς αυτή διέπεται από διαφορετικό καθεστώς και θα υπάρξει σχετική απόφαση τις επόμενες ημέρες, αφού αξιολογηθούν οι συνθήκες.
Η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Κόζιακα
Όσον αφορά την ΕΚΠΞ, ο υπεύθυνος γι’ αυτήν του Δασαρχείου Τρικάλων Νικόλαος Μανιός, επισημαίνει πως μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περισσότερες άδειες απ’ ότι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η περιοχή «Κόζιακας» είναι μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση, 483.000 στρεμμάτων, ελεγχόμενες κυνηγητικές περιοχές της χώρας μας, στην οποία η άσκηση κυνηγίου είναι ελεγχόμενη και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνον για τους ντόπιους κυνηγούς , αλλά και κυνηγούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες του Νομού , αλλά κυρίως του ορεινού πληθυσμού ,η συμβολή της δε στην ανάπτυξη της ορεινής τοπικής οικονομίας ,αλλά και σε συναφείς με το κυνήγι επαγγελματικούς κλάδους, είναι πολύ σημαντική. Τα τελευταία χρόνια, λόγω κυρίως της οικονομικής συγκυρίας αντιμετωπίζονται κάποια προβλήματα, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού κατηγορίας Δασοφυλάκων εξαιτίας συνταξιοδότησης του μεγαλύτερου ποσοστού της δύναμης , επαρκών πιστώσεων για έργα συντήρησης -βελτίωσης της υπάρχουσας υποδομής, αλλά και μεταφορικών μέσων, για την επίλυση των οποίων υπάρχει η ελπίδα ότι θα προβεί η πολιτεία στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More