Nature

Κατάστρωση master plan

Η κατάστρωση του master plan για την νότια Πίνδο είναι ο επόμενος άμεσος στόχος του «Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου», μετά την τελευταία συνάντηση των μελών του, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Ευρυτανία.
Ο Δήμος Πύλης συμμετέχει στην συγκεκριμένη δράση και μάλιστα έχει την έδρα του Δικτύου, όπως αποφασίστηκε στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στο Δημαρχείο Πύλης.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των μελών του Δικτύου με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, στον οποίο θα επιδοθούν τα σχετικά υπομνήματα, που θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό ανάπτυξης για τον ορεινό όγκο.
Βασικός στόχος του Δικτύου είναι να γίνει θεσμός της Πολιτείας η Ορεινή Πολιτική, όπως υπάρχει η Νησιωτική Πολιτική και μάλιστα να θεσμοθετηθεί στην Βουλή Επιτροπή Ορεινής Πολιτικής, όπως ακριβώς λειτουργεί Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής.
Το Δίκτυο απαρτίζουν οι Δήμοι Πύλης, Καλαμπάκας, Μουζακίου, Αργιθέας, Πλαστήρα, Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Καραϊσκάκη, Σκουφά, Αμφιλοχίας και Αγράφων. Επίσης, συμμετέχουν και τέσσερις αναπτυξιακές: ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ και ΣΙΑ ΕΕ Σταγών, Αναπτυξιακή Τριάλων – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, Αναπτυξιακή Καρδίτσας – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ και Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ΑΑΕ ΟΤΑ.
Έχει τονιστεί πως οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν πρέπει να είναι στοχευμένες και να ζητούνται τεκμηριωμένα συγκεκριμένα πράγματα, ενώ το Δίκτυο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί να καταστεί γραφειοκρατικό, αλλά και να είναι ευέλικτο και αποδοτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More