Nature

Καταναλωτικό ερέθισμα

«Οι εκπτώσεις πάντα αποτελούν καταναλωτικό ερέθισμα. Ευελπιστούμε να μετουσιωθεί σε αγορές» τονίζουν έμποροι, ενόψει της έναρξης των φετινών θερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα.
«Πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν οι τζίροι στα καταστήματά μας, ώστε να αλλάξουμε το εμπόρευμα για την νέα χρονιά και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας» αναφέρουν έμποροι, υπογραμμίζοντας πως μέχρι τώρα, από την αρχή του έτους, οι καταναλωτές δεν ψωνίζουν όπως αναμένονταν.
Μιλώντας για την επικρατούσα εδώ και χρόνια πλέον κατάσταση, έμποροι σημειώνουν «αντί από την πολιτεία να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας, της οποίας ζωτικής σημασίας κομμάτι της είναι το εμπόριο, περνάνε μέτρα όπως η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, λες και αυτό μας μάρανε. Δηλαδή αν ανοίξουμε τις Κυριακές, τι θα πάθουν οι καταναλωτές; Καταναλωτική φρενίτιδα; Τώρα δεν ψωνίζουν τις καθημερινές γιατί μας κάνουν εμπάργκο επειδή δεν ανοίγουμε τις Κυριακές; Ας σοβαρευτούμε λίγο σ’ αυτόν τον τόπο και ας δούμε τα πραγματικά προβλήματα και τις λύσεις που αρμόζουν σ’ αυτά». «Ο κόσμος δεν έχει χρήμα και όσοι ακόμη διαθέτουν, το φυλάνε ή το στέλνουν στο εξωτερικό. Δεν κυκλοφορεί ρευστό στην αγορά, γι’ αυτό και τα καταστήματα υποφέρουν. Είναι απλό. Άρα αυτό πρέπει να επιλυθεί» επισημαίνουν έμποροι και δηλώνουν «πρέπει να αποκτήσει ρευστότητα η αγορά και αυτό γίνεται μόνο με ανάπτυξη. Δεν λέμε κάτι νέο, όλοι το ξέρουν, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό γι’ αυτό. Κλείνουν καταστήματα σε καθημερινή βάση και μάλιστα σε οδούς εμπορικές. Ο πρώτος κλάδος που «αισθάνεται» την κρίση είναι το εμπόριο. Λιγοστεύουν οι συναλλαγές. Αν δεν γίνει κάτι γρήγορα, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν».
«Και επιπρόσθετα, χρειάζεται και ηρεμία πολιτική. Εκλογολογία και τουρκολογία χωρίς ουσιαστικό ζήτημα, καταστρέφουν την οικονομία» υπογραμμίζουν έμποροι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More