Nature

Καταστροφές στα πεπόνια και καθυστέρηση συγκομιδής στα σιτηρά

Μεγάλες ζημιές στα πεπόνια και καθυστέρηση στην συγκομιδή μέρους των σιτηρών έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στον ν. Τρικάλων.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας, μιλώντας για την κατάσταση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην περιοχή των Τρικάλων, αναφέρει πως τα αλώνια έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% περίπου και απομένει ακόμη 20%, το οποίο έχει παραμείνει στα χωράφια, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
«Όταν με το καλό ο καιρός επιστρέψει στα κανονικά για την εποχή που διανύουμε, θα συγκομιστούν και τα χωράφια που έχουν απομείνει» δηλώνει ο κ. Λιούτας, ο οποίος στην συνέχεια, αναφερόμενος στην μέχρι τώρα απόδοση των σιτηρών, μίας από τις βασικότερες καλλιέργειες στον Νομό μας, υπογραμμίζει «το ζήτημα είναι πως έχουμε μέτρια παραγωγή, η οποία κυμαίνεται από 300- 400 κιλά στο στρέμμα, που οφείλεται στις κλιματικές συνθήκες που είχαμε τον περασμένο μήνα, όταν “έδενε” ο καρπός».
Όσον αφορά τις τιμές που αγοράζει η ΕΑΣΤ τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα, ο κ. Λιούτας ενημερώνει πως ισχύει πάντα η προκαταβολή για το σκληρό σιτάρι σ’ αυτούς που παραδίδουν στην Ένωση, η οποία είναι στα 15 λεπτά το κιλό, ενώ για το μαλακό στα 10 και για το κριθάρι η αξία του έχει καθοριστεί στα 18.
Για τα πεπόνια, ο κ. Λιούτας αναφέρει πως έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές, διότι οι βροχοπτώσεις έχουν επηρεάσει την συγκεκριμένη καλλιέργεια δυσμενώς, προκαλώντας σάπισμα στους καρπούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More