Nature

Κατατέθηκε πρόταση για κατασκευή έργου

Αίτημα ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του έργου αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στο Παλαιομονάστηρο, έχει υποβάλλει η ΔΕΥΑ Πύλης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Χρήστο Μπακάλη, η ολοκληρωμένη μελέτη έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και αναμένεται η αξιολόγησή της για να ενταχθεί προς χρηματοδότηση ή να απορριφθεί.
Την μελέτη εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες (ΤΥ) του Δήμου Πύλης, οι οποίες έχουν αναλάβει και το τεχνικό κομμάτι της ΔΕΥΑΠ, υπό την διεύθυνση του προϊσταμένου τους Σπύρου Αποστολόπουλου.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 980.000 ευρώ και προβλέπεται να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης στο συγκεκριμένο χωριό του Δήμου Πύλης, σημειώνει ο κ. Μπακάλης.
Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, τόσο οικονομικής, όσο και περιβαλλοντικής, υπογραμμίζει ο κ. Μπακάλης, εξηγώντας πως με το υπάρχον δίκτυο υπάρχουν πολύ μεγάλες απώλειες νερού, που σημαίνει ότι σπαταλούνται πόροι για να ικανοποιηθούν οι λογικές ανάγκες των δημοτών και παράλληλα γίνεται υπερεκμετάλλευση του υδροφόρου ορίζοντα, που έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, ιδίως στην εποχή των ποτισμάτων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
Αν το εν λόγω έργο ενταχθεί στο «Φιλόδημος ΙΙ», αφενός η ΔΕΥΑΠ και ο Δήμος Πύλης θα εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους, που θα χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς και αφετέρου θα επιτευχθεί ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II»
Βασικοί στόχοι του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι η ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, η βελτίωση των υποδομών, η αύξηση της απασχόλησης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δήμων
Η συνολική διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022, με δυνατότητα παράτασης.
Οι άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι: α) Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω.
Ματθαίος Μπίνας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More