Nature

“Κούρεμα” δανείων του ΟΕΚ για τους τρίτεκνους

Τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση περικοπής δανείων από τον πρώην ΟΕΚ, καλούνται να υποβάλλουν οι τρίτεκνοι στον ΟΑΕΔ, μέχρι στις 19 Δεκεμβρίου 2018.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά ν. Τρικάλων και μέλος του ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΟΤ) Τριτέκνων Ιωάννης Λιούλιος, σημειώνει πως από το 2011 έχει αρχίσει αγώνας “κουρέματος” δανείων τριτέκνων που έχουν λάβει από τον ΟΕΚ(Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας), για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
Ο σκοπός επιτεύχθηκε και για τους τρίτεκνους προβλέπεται περικοπή 10%, ενώ για τους πολύτεκνους 20% αναφέρει ο κ. Λιούλιος, ο οποίος τονίζει πως δεν πρέπει οι δικαιούχοι να αμελήσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ, ο οποίος έχει αναλάβει τα δάνεια, από τότε που καταργήθηκε ο ΟΕΚ.
Ωστόσο, υπάρχει μία αδικία, για την οποία θα υπάρξει προσπάθεια διόρθωσής της υπογραμμίζει ο κ. Λιούλιος και εξηγεί: «Στην περικοπή περιλαμβάνονται όλα τα δάνεια, όμως με τον όρο το 1ο παιδί της οικογένειας να είναι μέχρι και 23 ετών. Διαφορετικά, αν δηλαδή είναι μεγαλύτερο, δεν δικαιούται περικοπής ο τρίτεκνος, εκτός και αν είναι συνταξιούχος, οπότε η ηλικία του πρωτότοκου δεν λαμβάνεται υπόψη και “κουρεύεται” το δάνειο».
«Όμως αυτό είναι άδικο, διότι την εποχή που λήφθηκαν τα δάνεια, τα τέκνα ήταν ανήλικα. Όλοι μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας στο μεταξύ ενηλικιώθηκαν. Άρα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες που επικρατούσαν όταν έγινε η δανειοδότηση» σημειώνει ο κ. Λιούλιος και καλεί τους τρίτεκνους που δανείστηκαν από τον ΟΕΚ, παράλληλα με την αίτηση στον ΟΑΕΔ, να επιδώσουν τον φάκελό τους και στον Σύλλογο, ώστε όλοι μαζί να συγκεντρωθούν και απ’ όλη την Ελλάδα να υποδειχθούν στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με την οποία έχει συμφωνηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριτέκνων για το ζήτημα αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More