Nature

Μαθήματα κοινωνικής ευθύνης

«Μία πόλη καθαρή είναι υπόθεση όλων μας», ήταν το μήνυμα που εκπέμφθηκε χθες από το Γαλακτοκομείο Τρικάλων “ΤΥΡΑΣ” και τον Δήμο Τρικκαίων, στέλνοντας παράλληλα και δεύτερο μήνυμα, που είναι μάθημα κοινωνικής ευθύνης και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και εταιρειών.
Η Τρικαλινή Βιομηχανία ανάλαβε την πρωτοβουλία καθαρισμού των τεσσάρων εισόδων της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο του κοινωνικού της ρόλου και της εταιρικής της ευθύνης, συνεργαζόμενη με τον Δήμο Τρικκαίων, που ανάλαβε την μεταφορά των απορριμμάτων που αποκομίστηκαν στον ΧΥΤΑ. Την εργασία καθαρισμού ανέλαβε εταιρεία, η οποία μισθώθηκε από την “ΤΥΡΑΣ”, ενώ η δράση έλαβε χώρα χθες Σάββατο από τις 8πμ έως 4μμ στις εισόδους επί των οδών, Καλαμπάκας, Τσιτσάνη, Πύλης και Καρδίτσας.
Στοκ κυκλικό κόμβο Καλαμπάκας, το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Γαλακτοκομείου Τρικάλων “ΤΥΡΑΣ” Δημήτρης Σαράντης, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Παναγιώτης Ντιντής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών Γιώργος Ζιούτος και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του “ΤΥΡΑΣ” Κώστας Τόλης.
Συνεισφορά όλων
Μετά το πέρας του καθαρισμού στον κόμβο Καλαμπάκας, οι κ.κ. Παπαστεργίου και Σαράντης προέβησαν σε δηλώσεις.
«Είμαστε μία διαφορετική κοινωνία, κάτι που φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της» σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου στις δηλώσεις του, αναφερόμενος στην Τρικαλινή κοινωνία και στην συνέχεια τόνισε «από εδώ άρχισε μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία όμως, από μόνη της δεν αρκεί, διότι είναι στο χέρι όλων μας να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή».
«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι πως δεν χρειάζεται να απορρίπτουμε τα σκουπίδια μας σε κοινόχρηστους χώρους από το αυτοκίνητο, όταν περπατάμε, όταν δεν χρειαζόμαστε κάτι στο σπίτι μας, στην δουλειά μας» υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου και επισήμανε «είναι απαραίτητη η βοήθεια όλων μας. Η ΠΑΔΥΘ κάνει καλή δουλειά και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας εργάζονται με ζήλο και αποδίδουν, όμως, αν δεν συνεισφέρουμε όλοι μας, αποτέλεσμα δεν θα υπάρχει. Επίσης, θέλω να τονίσω πως ο Δήμος στηρίζει και προωθεί τις συνεργασίες».
Στα σχολεία η βασική δουλειά
«Η δράση αυτή, του καθαρισμού των εισόδων της πόλης μας, εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, που έχουμε αναλάβει» ανέφερε ο κ. Σαράντης, ο οποίος στην συνέχεια δήλωσε «στα Τρίκαλα ζούμε, τα Τρίκαλα αγαπάμε και τα θέλουμε καθαρά».
«Δεν αρκεί να κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει, αλλά το θέμα καθαριότητα στους δημόσιους χώρους πρέπει να αρχίσει να εμπεδώνεται από την μαθητεία στα σχολεία, να την μαθαίνουν και να τους γίνεται βίωμα τα παιδιά» τόνισε ο κ. Σαράντης και υπογράμμισε «αυτό που κάναμε σήμερα εδώ δεν θα είναι τίποτα αν δεν διδαχθούν τα παιδιά μας την καθαριότητα. Η βασική εργασία πάνω και σ’ αυτό το ζήτημα επιβάλλεται να γίνει στο σχολείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More