Nature

Μεγάλες ζημιές στο ορεινό αγροτικό και δασικό δίκτυο

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου τριήμερου στα ορεινά του Δήμου Πύλης, με την Τοπική Κοινότητα (ΤΚ) Μυροφύλλου να πλήττεται περισσότερο.
Σε όλον τον ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης καταγράφηκαν ζημιές στο οδικό δίκτυο, ιδίως στο αγροτικό και στο δασικό, τα οποία χρήζουν επισκευής από την αρχή σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτήρης Αγγέλης.
Το πρόβλημα επιτείνεται με την συνεχόμενη κακοκαιρία και τις βροχοπτώσεις που συνεχίζονται, διότι εξαιτίας αυτών είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν άμεσα παρεμβάσεις. Έτσι, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων και του Δήμου Πύλης γίνονται μόνο αυλάκια στις άκρες των δρόμων ώστε να παροχετεύεται το νερό και αναμένεται η καλοκαιρία για να προχωρήσουν τα μηχανήματα στις επισκευές.
Όσον αφορά το Μυρόφυλλο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού Γιώργο Ράπτη, οι έντονες βροχοπτώσεις, προκάλεσαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ καταπτώσεις βράχων και χωμάτων σε ρέματα και ποτάμια, υπερχείλισαν τα νερά δύο γέφυρες, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η ΤΚ για 30 περίπου ώρες.
Ωστόσο, η άμεση παρέμβαση βαρέων χωματουργικών της ΠΕ, αποκατέστησε την προσβασιμότητα ήδη από το περασμένο Σάββατο και ακολούθως σταδιακά αποκαθίσταται και η βατότητα αναφέρει ο κ. Ράπτης, ο οποίος εκφράζει τις ευχαριστίες στην ΠΕ, επισημαίνοντας πως σχεδόν όλο το οδικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 10 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More