Nature

Μεταβίβαση δικαιωμάτων

Μέχρι την Δευτέρα 2 Ιουλίου έχουν περιθώριο γεωργοί και κτηνοτρόφοι προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις μεταβίβασης βασικής ενίσχυσης για το 2018.
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης 2018 δεν αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, δεν επηρεάζει την ημερομηνία, κατά την οποία ο παραγωγός θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχει στην κατοχή του τα δηλωθέντα αγροτεμάχια για το έτος 2018, δηλαδή 31/05/2018.
Συνεπώς, με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος στις 31/05/2018 θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του έτους 2018.
Τέλος, η καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα (ως 30/06/2018) οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης παρατείνεται ως την Τρίτη, 10/07/2018.
Επίσης, περιθώριο έως τις 10 Ιουλίου δίνεται στους αγρότες που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμη (έως τις 2 Ιουλίου 2018) υποβολή της αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων, σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή/και εξαιρετικών περιστάσεων, οι οποίοι δεν επέτρεψαν την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης μεταβίβασης για το έτος 2018, δηλαδή ως 2 Ιουλίου 2018.
Με την επιλογή της οριστικοποίησης της αίτησης μεταβίβασης, οι εν λόγω αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, ανεξαρτήτου της περιοχής, στην οποία ανήκει η εκμετάλλευση του αιτούντα.
Σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτοί οι επικαλούμενοι λόγοι ανωτέρας βίας ή/και εξαιρετικής περίστασης για την υποβολή της αίτησης μεταβίβασης για το έτος 2018, οι αγρότες ενημερώνονται για τους λόγους απόρριψης της αίτησης μεταβίβασης, ενώ οι αιτήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη και δεν εξετάζονται αυτόματα για το επόμενο έτος ενίσχυσης 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More