Nature

Μεταβίβαση υποχρέωσης υλοποίησης των επενδύσεων

Διαδικασία μεταβίβασης της υποχρέωσης υλοποίησης των επενδύσεων των Σχεδίων Βελτίωσης, στην πρόσκληση του 2011, προβλέπεται, σύμφωνα με γεωπόνους.
Ο διάδοχος αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μέτρο 121, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και καλείται να υποβάλλει τα εξής:
1. Αίτημα τροποποίησης για αλλαγή δικαιούχου.
2. Υπεύθυνη δήλωση του διαδόχου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής
3. Βεβαίωση του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ότι ο διάδοχος είναι επαγγελματίας αγρότης ή νεοεισερχόμενος επαγγελματίας αγρότης
4. Θεωρημένο «Απογραφικό Δελτίο», στο οποίο αποτυπώνεται η αξιοποίηση των μεγεθών της εκμετάλλευσης του διαδόχου στο έτος υποβολής της αίτησης τροποποίησης ή στο προηγούμενο έτος.
Τα Σχέδια Βελτίωσης
Με τα σχέδια βελτίωσης ενισχύονται επενδύσεις όπως είναι η ανέγερση, επέκταση, εκσυγχρονισμός αγροτικών κτιρίων και κατασκευών, η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού, η εγκατάσταση πολυετών καλλιεργειών, η αγορά εξοπλισμού Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης αγροτικής εκμετάλλευσης και οι γενικές άυλες δαπάνες. Ακόμη, οι επιλέξιμες επενδύσεις αφορούν κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης, αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που προσαρμόζονται στις ενεργειακές ανάγκες αυτοκατανάλωσης της εκμετάλλευσης.
Τα σχέδια βελτίωσης στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και στην βελτίωση της συνολικής τους επίδοσης, μέσω της καλύτερης χρήσης των συντελεστών παραγωγής συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής νέων τεχνολογιών – καινοτομιών, με στόχο τη στροφή προς την ποιότητα, τα βιολογικά προϊόντα και τη διαφοροποίηση της εκμετάλλευσης σε τομείς όπως τα μη εδώδιμα (non-food) και ενεργειακά φυτά και βελτιώνοντας το καθεστώς των γεωργικών εκμεταλλεύσεων όσον αφορά το περιβάλλον, την εργασιακή ασφάλεια, την υγιεινή και την καλή διαβίωση των ζώων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More