Nature

Μητσοτάκης: Βλέπω την ανησυχία της μεσαίας τάξης

Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα των νέων επαγγελματιών αλλά και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

«Στο πρόσωπό σας βλέπω εκπροσώπους καταρχήν της μεσαίας τάξης, η οποία συμπιέστηκε  δραματικά τα χρόνια της κρίσης, αλλά βλέπω και την αγωνία και πολλών νέων δικηγόρων που είτε φεύγουν στο εξωτερικό είτε φυτοζωούν και δυσκολεύονται πάρα πολύ να αντεπεξέλθουν κάτω από αντίξοοες συνθήκες. Εχω δει τα νούμερα είναι τραγικά και τα σημειώματα που μου έχετε στείλει» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέτετε και σωστά κάνετε και το κάνουμε και εμείς το θέμα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Για εμάς η προάσπιση του κράτους δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτη  πολιτική προτεραιότητα» διαβεβαίωσε.

«Έχουμε επισημάνει τις παρεμβάσεις της δικαιοσύνης τα τελευταία τριάμιση χρόνια από την κυβέρνηση. Έχουμε στηλιτεύσει αυτές τις πρακτικές. Είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, εργαλειοποιήσης της στο πλαίσιο οποιαδήποτε μικροπολιτικών σχεδιασμών. Εγγυώμαι προσωπικά ότι με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, η δικαιοσύνη θα αποκτήσει και πάλι την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της, η οποία είναι και στον πυρήνα του κράτους δικαίου, έτσι όπως πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών το αντιλαμβάνεται.

»Όλοι οι Έλληνες πλήττονται από τη φορολογική και ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, κατεξοχήν όμως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και κατεξοχήν οι δικηγόροι και κατεξοχήν οι επιτυχημένοι δικηγόροι. Εμείς δε θέλουμε να τιμωρούμε την επιτυχία. Σήμερα δυστυχώς το μείγμα των εισφορών και των φόρων αποτελεί αντικίνητρο για συμπληρωματική εργασία. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι η πρόσθετη εργασία  ουσιαστικά δημεύεται. Γι’ αυτό και έχουμε δεσμευθεί ότι  θα μειώσουμε τη φορολογία με μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10000 ευρώ, προφανώς θα μειώσουμε την φορολογία στην ακίνητη περιουσία και θα ξαναδούμε το σχεδιασμό της φορολογικής κλίμακας με κατάργηση του τέλους του επιτηδεύματος όταν μας το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

»Για το ζήτημα των εισφορών θα έχουμε την ευκαιρία στη ΔΕΘ να παρουσιάσουμε τις σκέψεις μας για ένα διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων, όπου θέλουμε τις μεγάλες επαγγελματικές ομάδες αρωγούς. Θέλουμε ο δεύτερος πυλώνας, τα υποχρεωτικά επαγγελματικά ταμεία να παίξουν ένα σημαντικό συμπληρωματικό ρόλο στην κύρια ασφάλιση.

»Θέλω να ξέρετε ότι αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας θέλω να παραμείνει ανοιχτός και πως οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε μπορούν να γίνουν. Δεν είμαστε εδώ για να χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε και για να τάζουμε στη λογική κάποιων άλλων που έταξαν πολλά και έκαναν τα ακριβώς αντίθετα. Η χώρα χρειάζεται σήμερα μία επίθεση πολιτικής αξιοπιστίας και αυτή η επίθεση ξεκινάει με το να δεσμευόμαστε μόνο για τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More