Nature

Μικρές «Λαζαρίνες»

Την αγάπη για την παράδοση, το μεράκι και την φαντασία θα κληθούν να δείξουν σήμερα οι μικρές “Λαζαρινές” που θα πάρουν μέρος, στο σχετικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ».

Η εκδήλωση – διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Δ/νση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων (Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού), σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων.   Οι Λαζαρίνες συμμετέχουν είτε ατομικά, είτε ομαδικά έχοντας καλάθια κατασκευασμένα με φυσικά υλικά και στολισμένα με φυσικά λουλούδια, και τραγουδώντας ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής.

Σε όλα τα παιδιά προσφέρονται παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής. Θα βραβευθούν τα τρία ωραιότερα καλάθια, τα τρία καλύτερα παραδοσιακά τραγούδια και οι τρεις καλύτερες συνολικές παρουσίες (καλάθι και τραγούδι).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More