Nature

Μπορούν μικρά “θαύματα”

Τα ζητήματα των απόδημων Θεσσαλών συζήτησαν ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Διαμαντής Γκίκας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Πύλης και συμμετείχαν σ’ αυτήν οι αντιδήμαρχοι . Λαμπρινή Οικονόμου και Αθανάσιος Κωστάκης, καθώς και η γραμματέας του γραφείου του Δημάρχου Μάνη Γιαννοτάκη.
Υπενθυμίζεται πως έχει πραγματοποιηθεί παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών στην Πύλη πριν λίγα χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Ο κ. Γκίκας αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαράβα για την με κάθε τρόπο στήριξή του σε όλες τις κινήσεις της Συνομοσπονδίας, τον προσκάλεσε να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις του φορέα, που θα πραγματοποιηθούν στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας, στις 6 Ιουλίου 2019.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μαράβας τόνισε πως «οι απόδημοι Θεσσαλοί πατριώτες είναι δυο φορές Έλληνες και Θεσσαλοί. Γιατί ενώ ζουν μακριά από την πατρίδα δεν ξεχνούν ποτέ τις παραδόσεις, δεν ξεχνούν ποτέ την καταγωγή τους. Δεν ξεχνούν ποτέ το χωριό τους, την Εκκλησία, τα ήθη και τα έθιμα, όπου και αν βρίσκονται, στην μακρινή Αυστραλία , στον Καναδά ,στην Γερμανία ή στις ΗΠΑ».
«Στην εποχή που περνάμε τώρα, στην εποχή του γκρίζου και της κρίσης έχουμε ανάγκη από την στήριξή τους, γιατί μόνο ενωμένοι θα δούμε το φως να διώχνει το σκοτάδι» σημείωσε ο κ. Μαράβας και επισήμανε «και βέβαια πρέπει η πατρίδα μας, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, να αναγνωρίσει την προσφορά των αποδήμων Θεσσαλών του εξωτερικού και να δώσει επιτέλους το δικαίωμα της ψήφου».
Τέλος, ο κ. Μαράβας αναφέρθηκε στην δυνατότητα που έχουν η τοπική αυτοδιοίκηση και οι απανταχού Θεσσαλοί να κάνουν μικρά “θαύματα”, εφόσον στήσουν σωστές “γέφυρες” επικοινωνίας και υπογράμμισε το γεγονός ότι υπάρχουν απόδημοι Θεσσαλοί που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και στον Δήμο Πύλης ιδιαίτερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More