Nature

Μπορούν να λειτουργήσουν

Νόμιμα μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα σήμερα Κυριακή(11πμ-8μμ), σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση που υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια.
Υπενθυμίζεται πως έχει αρχίσει το ενδιάμεσο εκπτωτικό 10ήμερο από 1/11, κατά το οποίο οι έμποροι προσφέρουν ποικιλία ποιοτικών προϊόντων σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές.
Ωστόσο, σταθερά αντίθετος είναι στο μέτρο αυτό ο εμπορικός κόσμος, τονίζοντας πως ουσιαστικά είναι ασύμφορη η λειτουργία τις Κυριακές, πλην αυτών στην περίοδο των Χριστουγέννων.
Στα Τρίκαλα πάντως και γενικά στην Θεσσαλία, όσες Κυριακές λειτούργησαν κάποια καταστήματα, κατέγραψαν ελάχιστους έως αμελητέους τζίρους, εξαιρώντας την παραδοσιακή Κυριακή στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Στα Τρίκαλα έχει δοκιμάσει την τύχη του ένας αριθμός καταστημάτων, ανοίγοντας στις Κυριακές που έχει ορίσει το ΥΠΑΝ (Υπουργείο Ανάπτυξης) όμως, δεν κατάφερε να καταγράψει τζίρους, αφού πελάτες δεν υπήρχαν και μάλιστα, πολλά απ’ αυτά που λειτούργησαν έκλεισαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο, καθώς δεν υπήρχε κίνηση.
Ακόμη και όταν Κυριακή – ανοικτά καταστήματα συνέπεσε ή σχεδιάστηκε να συμπέσει με εκπτωτικό ενδιάμεσο 10ήμερο(όπως σήμερα) ή γιορτές, δηλαδή τα καταστήματα παρόλο που προσέφεραν εκπτώσεις στα προϊόντα τους, οι καταστηματάρχες δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.
Όπως σημειώνουν έμποροι, είναι δώρο – άδωρο το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς το ταμείο συνολικά είναι ίδιο, ενώ αυξάνονται τα έξοδα. Στο 15νθήμερο ο τζίρος είναι ίδιος ίσως και μικρότερος, όμως λόγω της λειτουργίας ενός καταστήματος την Κυριακή, έχει περισσότερα έξοδα, οπότε ουσιαστικά καταγράφει απώλεια κερδών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More