Nature

Μόνο για έξι μήνες ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά

Για έξι μήνες και συγκεκριμένα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2018 πρόκειται να διαρκέσει ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία σηκώνουν το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ  θα ισχύει για όσο διάστημα διαρκεί η προσφυγική κρίση και για όσο αυτός θα βρίσκεται στο Μαξίμου ωστόσο στο ΦΕΚ η αναστολή αναφέρεται ότι θα ισχύσει ως το τέλος του χρόνου.

Η αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ που είχε ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, τη Κω, και την Λέρο επισημοποιήθηκε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αναρτήθηκε στο ΦΕΚ.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας μάλιστα ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More