Nature

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ο Ιερώνυμος Νικολόπουλος

Ξέρουμε ότι δεν είναι… κομψό να ευλογούμε τα γένια μας, αλλά για μια ακόμη φορά οι πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» για το θέμα εκλογής Μητροπολίτη ήταν απόλυτα έγκαιρο. Το κάναμε στην εκλογή του Μητροπολίτη Σταγών και Μετέωρων, όπου μόνο από εδώ διαβάσατε ότι το απόλυτο φαβορί ήταν ο νυν Μητροπολίτη κ. Θεόκλητος , όπως και έγινε με μεγάλη διαφορά στις ψήφους. Χθες ήρθε η επιβεβαίωση στο ρεπορτάζ για το νέο Μητροπολίτη Λαρίσης, που από τις 17 Ιουλίου είχαμε αναφέρει ότι το μεγάλο φαβορί ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος και πράγματι η Ιερά Σύνοδος τον ανέδειξε Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.
Το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξε τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο με ψήφους 68 ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 69 ψήφους.
Αμέσως μετά ο εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Λαρίσης.
Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης, μέχρι σήμερα ήταν Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη «Κυνηγού» (Λεωφ. Βουλιαγμένης).
Επίσης υπήρξε Ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Φθιώτιδος, καθώς και γραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Είναι έγκριτος νομικός και θεολόγος, άνθρωπος ισορροπιών και γνώστης της ποιμαντικής και της διοίκηση
Αλλά επειδή τα γραφτά μένουν ως θυμίσουμε τι ακριβώς έγραψε ο «Πρωινός Λόγος» που μάλλον αποκαλύπτουμε όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και την ανάδειξη ενός ακόμη Μητροπολίτη! Ακολουθεί το ρεπορτάζ της 17ης Ιουλίου:
Το περασμένο Σάββατο η Λάρισα αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη της κυρό Ιγνάτιο. Αλλά συνηθίζουμε να λέμε ότι η ζωή συνεχίζεται, έτσι ήδη η επόμενη μέρα είναι αυτή που απασχολεί τους κύκλους της Εκκλησίας, για μια σημαντική μητρόπολη όπως είναι η γειτονική μας. Βέβαια μέχρι τον Οκτώβριο πολλές ανατροπές μπορεί να γίνουν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» φαβορί αυτή τη στιγμή είναι δυο κληρικοί που βρίσκονται κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με ισχυρή προσωπικότητα και αγαπητοί στους Ιεράρχες. Πρόκειται για τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών Βολιώτη, ο οποίος είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου. Είναι φανερό ότι αργά ή γρήγορα θα προωθηθεί, τώρα αν θα είναι στην Μητρόπολη Λάρισας ή σε ακόμη μεγαλύτερη αυτό θα φανεί τον Οκτώβριο.
Η δεύτερη ισχυρή υποψηφιότητα είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος. Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη «Κυνηγού» (λεωφ. Βουλιαγμένης) και Α΄ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που θεωρείται ένας εξαιρετικός κληρικός με θετική αύρα στους εκκλησιαστικούς κύκους. Βέβαια αυτά είναι τα πρώτα ονόματα διότι μέσα στο θέρος θα έχουμε και άλλα για μια Μητρόπολη με κομβική σημασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More