Nature

Ξανά υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής

Nα επανυποβάλλουν με την ορθή διαδικασία την ενδικοφανή προσφυγή για την πληρωμή εκκαθάρισης του 2017 για το Μέτρο των βιολογικών, καλούνται οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί στις εν λόγω δράσεις.
Η προθεσμία για την συγκεκριμένη διαδικασία λήγει στις 4 Οκτωβρίου, οπότε οι εμπλεκόμενοι παραγωγοί έχουν μικρό χρονικό διάστημα για να τακτοποιήσουν την υπόθεση αυτή.
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, ισχύουν τα εξής: «Σε συνέχεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής ενδικοφανών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18 της με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, και για την αποφυγή κινδύνου απώλειας ενισχύσεων, παρακαλούνται οι παραγωγοί οι οποίοι υπέβαλαν ενδικοφανή προσφυγή για την πληρωμή εκκαθάρισης του 2017 επισυνάπτοντας στην οθόνη της προσφυγής τα παραστατικά ειδικών διατάξεων (εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης) να τα επανυποβάλλουν με την ορθή διαδικασία στη σχετική οθόνη “Υποβολή παραστατικών” μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης της οριστικής τους εγγραφής παραστατικών. Αντίστοιχα, για περιπτώσεις όπου η Σύμβαση με Σύμβουλο αναρτήθηκε στην οθόνη της ενδικοφανούς προσφυγής θα πρέπει να επανυποβληθεί με την ορθή διαδικασία στις σχετικές οθόνες “Σύμβαση με Σύμβουλο”».
Στην βιολογική γεωργία του ΕΣΠΑ, οι παλιοί γεωργοί θα μπορούν να παράγουν άμεσα βιολογικά, ενώ για τους νέους προβλέπεται μία περίοδος προσαρμογής. Επίσης, το ύψος της στρεμματικής επιδότησης ανά έτος θα έχει ως εξής:
-Για την μηδική (πολυετές τριφύλλι), με προσαρμογή θα είναι 60 ευρώ/στρέμμα και χωρίς 42,5
-Για τα σιτηρά, με προσαρμογή 32, χωρίς 24,7
-Για τα κτηνοτροφικά φυτά (βρώμη, σίκαλη, βίκος κλπ) 36 με προσαρμογή (βίκος), χωρίς 28,8
-Το καλαμπόκι, τα αμπέλια οινοποιίας (τα επιτραπέζια δεν είναι επιλέξιμα) θα είναι 60, ενώ για τα δεύτερα 90.
Η βιολογική γεωργία είναι πρόγραμμα των αγροτοπεριβαλλοντικών μέτρων, όπως και η βιολογική κτηνοτροφία, η εκτατικοποίηση της κτηνοτροφίας, η μείωση της νιτρορύπανσης, η διαχείριση αυτόχθονων φυλών κ.α., που στοχεύουν σε πρακτικές αγροτικής παραγωγής, με τις οποίες προστατεύεται το περιβάλλον και η υγεία.
Σκοπός της βιολογικής γεωργίας είναι η παραγωγή γεωργικών προϊόντων, χωρίς τη χρήση χημικών σκευασμάτων και τήρηση των κατευθύνσεων και προδιαγραφών παραγωγής που έχει θέσει η ΕΕ. Μέσω του συγκεκριμένου μέτρου επιτυγχάνεται η εγγύηση της ποιότητας στους καταναλωτές, η ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών(προστιθέμενη αξία), η προστασία των φυσικών πόρων ,η διατήρηση της βιοποικιλότητας και η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More