Nature

Οι επιδοτήσεις της εξισωτικής αποζημίωσης

Στα 8,1 ευρώ το στρέμμα φαίνεται πως διαμορφώνεται η εξισωτική αποζημίωση
για τις μειονεκτικές περιοχές.
Όσον αφορά τις ορεινές περιοχές, μάλλον η επιδότηση θα είναι στα 12,5 ευρώ το στρέμμα, ενώ οι δικαιούχοι των περιοχών που χάνουν το χαρακτηρισμό τους ως μειονεκτικές και δεν περιλαμβάνονται στη νέα οριοθέτηση, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος της ενίσχυσης έως το 2020.
Εξισωτική αποζημίωση
Το ύψος της ενίσχυσης για την εξισωτική εξαρτιόνταν από την έκταση της εκμετάλλευσης, το οποίο μετά τα 20 ha(εκτάριο) μειώνεται προοδευτικά ως ακολούθως:
•Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης έως και 20 ha: χορηγείται το 100% της ενίσχυσης.
•Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης μεγαλύτερο από 20 ha έως και 25 ha: χορηγείται 80% της ενίσχυσης.
•Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης μεγαλύτερο από 25 ha έως και 30 ha: χορηγείται 50% της ενίσχυσης.
•Για το τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης πέραν των 30 ha εκταρίων δεν χορηγείται ενίσχυση. Σε εκμεταλλεύσεις μεγαλύτερες των 30 ha, θα ενισχύεται η έκταση μόνο μέχρι τα 30 ha, ως ανωτέρω.
Η εξισωτική αποζημίωση, αφορά τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπου οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις δίνουν χαμηλό εισόδημα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απουσία εναλλακτικών πηγών απασχόλησης, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές και για τη συνέχιση της άσκησης αγροτικών δραστηριοτήτων. Σκοπός του μέτρου είναι να αμβλύνει την κατάσταση αυτή, αντισταθμίζοντας ένα μέρος της απώλειας εισοδήματος με τη χορήγηση ετησίως εξισωτικής αποζημίωσης στους γεωργούς και κτηνοτρόφους, μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών και σε μετακινούμενους κτηνοτρόφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More