Nature

Οι οφειλές στους ΤΟΕΒ

Τους όρους με τους οποίους μπορούν οι ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) να ρυθμίζουν τις οφειλές των μελών τους προς εκείνους, έναντι αρδευτικών τελών ορίζει σχέδιο καταστατικού.
Όπως αναφέρεται σε αυτό «με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά από έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, δύναται ο Οργανισμός να ρυθμίζει την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών σε δόσεις, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλα τα μέλη του. Η διάρκεια καταβολής των δόσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 36 μήνες και ο χρόνος καταβολής σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τον χρόνο παραγραφής των οφειλών, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. Τα μέλη τα οποία δεν τηρούν τους όρους της ρύθμισης καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών απεντάσσονται από τη διαδικασία ρύθμισης. Το ανωτέρω διάστημα μπορεί να παρατείνεται για τέσσερις ακόμα μήνες σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και έγκριση από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, μετά από αίτημα του μέλους. Ο Οργανισμός καταρτίζει πίνακα με το σύνολο των οφειλών των οφειλετών που έχουν απενταχθεί από τη διαδικασία ρύθμισης καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, τον οποίο αποστέλλει μέσα σε δύο μήνες στην οικεία ΔΟΥ για είσπραξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More