Nature

Παράνομο κυνήγι

Ηχομιμητική συσκευή προσέλκυσης ορτυκιών (κράχτης) εντοπίστηκε από τους θηροφύλακες Βασίλειο Μπέκο και Αθανάσιο Τριμίτσιο, στην περιοχή του Παραπόταμου.
Η συσκευή που λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη, τέθηκε υπό παρακολούθηση και αφού δεν εμφανίστηκε κανείς που να έδειξε ενδιαφέρον γι’ αυτήν, κατασχέθηκε και κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων. Την σχετική ενημέρωση παρέχει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης.
Η γραμμή μεταξύ κυνηγιού και φόνου δεν είναι λεπτή, αλλά χονδροειδεστάτη και εξόφθαλμη. Κυνήγι είναι όταν δίνονται ευκαιρίες στα θηράματα να νικήσουν, δηλαδή να σώσουν την ζωή τους, και λήγει όταν επιτευχθεί ο σκοπός(πχ πήραμε 1 θήραμα και φεύγουμε χαλαρά για να το “γιορτάσουμε”). Έτσι είναι όμορφο άθλημα και μάλιστα μέσα στην φύση. Φόνος είναι όταν χρησιμοποιούνται δόλιοι τρόποι, όπως παγίδες, τεχνολογία και χρήση τύπου «ράμπο» του όπλου.
Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι κυνηγετικοί φορείς τάσσονται υπέρ του αθλήματος. Ευελπιστούμε και κάποιοι που χρίστηκαν “κυνηγοί” από μόνοι τους, να κατανοήσουν κάποιες απλές έως απλοϊκές έννοιες και να αρχίσουν να κάνουν στρατούλες, μπουσουλώντας αρχικά, προς τον αθλητισμό, αφήνοντας σιγά – σιγά τα άγρια ένστικτα να υπάρχουν εκεί που η φύση τα έχει προορίσει, στα άγρια ζώα.
Ευτυχώς υπάρχουν ευσυνείδητοι υπάλληλοι στις αρμόδιες Υπηρεσίες, ευσυνείδητοι θηροφύλακες, αλλά και αθλητές κυνηγοί, διαφορετικά…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More