Nature

Παραιτήθηκε ο Δ. Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου να διευκολύνει την θεσμική λειτουργία του κόμματος, υπέβαλε στην Διάσκεψη των Προέδρων, ο Δημήτρης Καμμένος.
Η κίνηση αυτή που είχε προαναγγελθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή θα δώσει την ευκαιρία στους ΑΝΕΛ, να προτείνουν νέο αντιπρόεδρο για να καλύψει την κενή θέση. Η επίμαχη συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα ακολουθήσει την γνωστή διαδικασία με την ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 14:00.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του βουλευτή καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου που θα μπορούσαν να καλύψουν τις θέσεις.
Οι επιλογές λοιπόν είναι συγκεκριμένες και περιορίζονται στα ονόματα των Κ. Ζουράρι, Θ. Παπαχριστόπουλου και Κ. Κατσίκη (έχει ακουστεί και το σενάριο επιστροφής της κ. Τσαρουχά στην έδρα να και δεν συγκεντρώνει πιθανότητες).
Από τους παραπάνω η επιλογή των κ.κ. Ζουράρι και Παπαχριστόπουλου θα ήταν μια πιο…εύπεπτη κίνηση για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από τις ψήφους των οποίων εξαρτάται η ανάληψη της θέσης. Ωστόσο, ο κ. Παπαχριστόπουλος σε ιδιωτικές του συνομιλίες δεν εμφανίζεται θετικός, ενώ ο κ. Κατσίκης δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ (έπειτα από επιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε απολογούμενος στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής πριν μερικούς μήνες).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More