Nature

Παρεμβάσεις αναβάθμισης

Την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων σχεδιάζει ο Δήμος Πύλης, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωτήρη Αγγέλη.
«Υπάρχουν έτοιμες μελέτες, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας και βρισκόμαστε σε διαρκή και άμεση συνεργασία με τον διευθυντή τους Σπύρο Αποστολόπουλο και βέβαια με τα στελέχη τους, ώστε όταν “βγει” το κατάλληλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, να καταθέσουμε άμεσα τον φάκελο υποψηφιότητας ένταξης των έργων που θέλουμε σ’ αυτό» δηλώνει ο κ. Αγγέλης, προσθέτοντας «είναι σχεδιασμοί για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, την εγκατάσταση νέων κουφωμάτων κλπ».
Παράλληλα, ο Δήμος Πύλης προχωρά σε εργασίες ανακαίνισης και επιδιόρθωσης, όπως για παράδειγμα στο Δημοτικό Σχολείο στα Στουρναρέικα, στο οποίο θα αλλαχθεί η σκεπή και σ’ αυτό της Ελάτης, όπου μαζί με την σκεπή θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις τονίζει ο κ. Αγγέλης και σημειώνει «πολλές από τις παρεμβάσεις στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν με αυτεπιστασία».
Εξηγώντας ο κ. Αγγέλης αναφέρει πως αναμένεται ήδη από τον περασμένο Μάιο η πρόσληψη 50 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις εργασίας από το πρόγραμμα “Κοινωφελούς Εργασίας”, μεταξύ των οποίων έχει προβλεφθεί να είναι πολλοί τεχνίτες, όπως πχ οικοδόμοι κλπ, ώστε να αναλάβουν τις εργασίες στα σχολεία, που θα είναι συντήρησης, αναβάθμισης κ.α.
«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II»
Όσον αφορά το πρόγραμμα «Φιλόδημος», βασικοί στόχοι του είναι η ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, η βελτίωση των υποδομών, η αύξηση της απασχόλησης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δήμων
Η συνολική διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022, με δυνατότητα παράτασης.
Οι άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι: α) Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More