Nature

Παρεμβάσεις αναβάθμισης

Σειρά παρεμβάσεων έχει αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων τις τελευταίες ημέρες, με στόχο την βελτίωσης της ποιότητας ζωής και την εικόνα της πόλης.
Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σωτήρης Σακκάς αναφέρει πως αρχίζει η δεύτερη φάση του καθαρισμού της κοίτης και των οχθών του Αγιαμονιώτη ποταμού, από το ύψος του Μύλου Ματσόπουλου, μέχρι την γέφυρα της οδού Τρικάλων – Πύλης, ενώ έχει πραγματοποιηθεί ανάλογη παρέμβαση με αρχή τον Πυργετό και τέλος στο Γαρδικάκι, με στόχο των δράσεων αυτών να απαλλαχθεί το συγκεκριμένο οικοσύστημα και ο περιβάλλον αστικός χώρο από οργανισμούς που δημιουργούν ή εγκυμονούν κινδύνους για την περιβαλλοντική ισορροπία και την δημόσια υγεία, αλλά και για να υπάρχει καλή εικόνα της περιοχής, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες. Σημειώνεται πως ο Αγιαμονιώτης διέρχεται μέσα από το Πάρκο Ματσόπουλου.
Όσον αφορά την πόλη, ο κ. Σακκάς επισημαίνει πως έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες αντικατάστασης και αποκατάστασης του πλακόστρωτου στους δρόμους του Βαρουσίου, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα των Τρικάλων, οπότε ως πόλος έλξης επισκεπτών, επιβάλλεται να έχει και την πρέπουσα εικόνα, που θα δημιουργεί θετικές εντυπώσεις σε όσους έρχονται στον τόπο μας.
Επίσης, σε μία από τις πλέον εμπορικές οδούς των Τρικάλων, την Καραϊσκάκη, εκτελούνται από προχθές εργασίες αντικατάστασης κυβόλιθων και μαρμάρων, από το ύψος της διασταύρωσης Νικοτσάρα και Τιουσόν μέχρι την Κονδύλη ενημερώνει ο κ. Σακκάς, προσθέτοντας ότι πέρα από την εικόνα της πόλης, η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει ως σκοπό την απάλειψη κινδύνων για πεζούς και ποδηλάτες, λόγω φθαρμένων ή και κατεστραμμένων υλικών, τα οποία αντικαθίστανται.
Τέλος, ο Δήμος Τρικκαίων πραγματοποιεί εργασίες αγροτικής οδοποιίας στην συνοικία Αγία Τριάδα (απέναντι από το Τελωνείο), ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης των αγροτών, υπογραμμίζει ο κ. Σακκάς. Τα προαναφερθέντα έργα εκτελούνται με αυτεπιστασία από τον Δήμο Τρικκαίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More