Nature

Πλήρη ενεργοποίηση

Στην πλήρη ενεργοποίηση του Ενιαίου Φορέας Τουριστικού φορέα στοχεύει το Επιμελητήριο Τρικάλων, ώστε να βελτιστοποιηθούν τα οφέλη για τον Νομό μας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος σημειώνει πως αφού υπάρχει η βούληση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων σ’ αυτόν του τουρισμού, είναι θέμα χρόνου ο πλήρης συντονισμός και η απόδοση αποτελεσμάτων.
Στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού ν. Τρικάλων συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας και το Επιμελητήριο Τρικάλων.
Για τον Φορέα, ο κ. Γιαγιάκος αναφέρει πως σκοπός είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος του ν. Τρικάλων και οι φορείς που συμμετέχουν χαράσσουν το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που θα εφαρμόζεται στην συνέχεια.
Η Περιφερειακή Ενότητα, οι τέσσερις Δήμοι και το Επιμελητήριο έχουν συστήσει τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, με στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου και έχει αναθέσει την εκπόνηση του Σχεδίου σε εταιρεία επισημαίνει ο κ. Γιαγιάκος και τονίζει «ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να αναπτύξουμε τον τουρισμό και θέλουμε το Υπουργείο συνοδοιπόρο. Ο τόπος μας είναι προικισμένος. Σκοπός μας είναι η σύνδεση του τουρισμού με τα τοπικά προϊόντα, την παράδοση, τον πολιτισμό, τις δραστηριότητες».
Οι άξονες ανάπτυξης
Το Επιμελητήριο έχει χαράξει δύο άξονες για την προσπάθεια ανάπτυξης του Νομού μας. Ο ένας είναι ο πρωτογενής τομέας και ο άλλος ο τουρισμός, οι οποίοι μπορούν να αποδώσουν ικανοποιητικό εισόδημα στους ενασχολούμενους μ’ αυτά, δημιουργώντας και παράγοντας συνθήκες ανάπτυξης, που μεσομακροπρόθεσμα θα βγάλουν τον τόπο από την κρίση, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλους παράγοντες.
Επίσης, η στροφή του ενεργού εργασιακά πληθυσμού του Νομού σε άλλες δραστηριότητες, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός, από αυτές που ασκούνται μέχρι τώρα, είναι ο μόνος, τουλάχιστον εύλογος και προφανής, τρόπος πάταξης της ανεργίας, αύξησης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Ωστόσο, δεν αρκεί να υπάρξουν πιο πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι και ενασχολούμενοι με τον τουρισμό, αλλά πιο ποιοτικοί και ανταγωνιστικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More