Nature

Πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης

Πληρωμές για την εξισωτική αποζημίωση αναμένεται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Αυτές αφορούν κτηνοτρόφους που δεν έχουν λάβει την συγκεκριμένη ενίσχυση, μερικά ή ολικά, λόγω ζητημάτων με τα βοσκοτόπια και ενδεχομένως φτάνουν μέχρι και το 2013.
Επίσης, από τις 10 Ιανουάριου έως και τις 23 του ίδιου μήνα θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις όσοι δεν πληρώθηκαν την εξισωτική αποζημίωση στις 21 Δεκεμβρίου.
Μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την πληρωμή των ανωτέρω ενισχύσεων, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων πως αυτά αφορούν δικαιούχους με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας, με στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση ενίσχυσης Αίτηση πληρωμής για το Μ13 έτους 2018 δεν ταυτοποιήθηκαν με τα αντίστοιχα του τραπεζικού ιδρύματος, για τους οποίους εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού αγρότη καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών και για επανέλεγχο του προβλεπόμενου κριτηρίου επιλεξιμότητας ως προς την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα, σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε.
Εξατομικευμένες περιπτώσεις παραγωγών που παρουσίασαν ευρήματα κατά τον διασταυρωτικό μηχανογραφικό έλεγχο, με επίπτωση στο δικαιούμενο ποσό, θα εξεταστούν επίσης, από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από την έκδοση σχετικών οδηγιών στο πλαίσιο των κριτηρίων επιλεξιμότητας, εφόσον κριθεί αναγκαίο.
Τα βοσκοτόπια
Ο λόγος που είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με βοσκότοπους ήταν η προσαρμογή της χώρας μας στα δεδομένα της ΕΕ για το χαρακτηρισμό των εκτάσεων ως “βοσκότοποι” και το γεγονός ότι κανείς δεν έλεγχε αν οι εκτάσεις που δήλωναν οι κτηνοτρόφοι ήταν δασικές.
Έτσι, όσες εκτάσεις ήταν χαρακτηρισμένες από τα κατά τόπους Δασαρχεία σαν δασικές βγήκαν από τους χάρτες, που σήμαινε μείωση στα ποσά της εξισωτικής αλλά και στις ενισχύσεις όσων ασχολούνται με βιολογική κτηνοτροφία. Στη χώρα μας μπορεί να επιτρεπόταν στα δάση να βόσκουν ζώα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τη δυνατότητα να εισπράττει ένας κτηνοτρόφος ενισχύσεις όταν τα ζώα του βόσκουν σε δασικές εκτάσεις με θαμνώδη και δενδρώδη βλάστηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More