Nature

Προπονητικό Κέντρο

Προπονητικό Κέντρο θα αποκτήσει ο ορεινός όγκος του ν. Τρικάλων, μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό της διάθεσης πιστώσεων για τον σκοπό αυτό.
Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή Προπονητικού Κέντρου στη θέση “Κορπ” του Τ.Δ. Βροντερού του Δήμου Πύλης», το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο θα δημοπρατηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους ανθρώπους και ειδικότερα νέους της Θεσσαλίας. Για εμάς ο αθλητισμός αποτελεί μια εκ των προτεραιοτήτων μας και είναι φιλοσοφία ζωής. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές που θα δώσουν στους νέους ανθρώπους τα απαραίτητα ερεθίσματα για να γυμναστούν. Το έργο αυτό πέραν της χρησιμότητάς του στηρίζει θέσεις εργασίας και δημιουργεί μόχλευση στην τοπική οικονομία».
Το έργο εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του ν. Τρικάλων, μέσω της δημιουργίας υποδομών και μάλιστα διευρύνοντας τον κύκλο των πιθανών επισκεπτών.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός για τον ορεινό όγκο περιλαμβάνει την δημιουργία υποδομών, ώστε να καταστεί ελκυστικός για πληθώρα ανθρώπων με διάφορα ενδιαφέροντα.
Για παράδειγμα, στόχος είναι, πέρα του “κλασσικού” τουρισμού, να αναπτυχθούν και άλλες μορφές, όπως, εν προκειμένω ο αθλητικός, ο περιπατητικός, ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός κλπ.
Το εν λόγω έργο, που αναμένονταν εδώ και πολλά χρόνια από την τοπική κοινωνία, θα συμβάλλει στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού και γενικά στην προσέλκυση επισκεπτών εκτός εποχής, καθώς συνηθίζεται τα βουνά των Τρικάλων να είναι δημοφιλή την χειμερινή περίοδο. Με το Κέντρο αυτό και με άλλες πρωτοβουλίες, ο ορεινός όγκος αρχίζει να καθίσταται ελκυστικός και στις τέσσερις εποχές του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More