Nature

Προσλήψεις δίμηνης διάρκειας προσωπικού

Έξι θέσεις εργασίας δίμηνης σύμβασης προκηρύσσει ο Δήμος Πύλης, εκ των οποίων οι πέντε είναι γενικών καθηκόντων και ο ένας οδηγός.
Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο ∆ήµο Πύλης και ειδικότερα στην υπηρεσία Πρωτοκόλλου κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες και µέσα σε προθεσµία πέντε ηµερών από την εποµένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του ∆ήµου.
Μεταξύ των πιο σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, είναι η έλλειψη προσωπικού, τονίζουν αυτοδιοικητικοί, συμπληρώνοντας πως με πολλά κενά στο οργανόγραμμα διαχειρίζονται τις περιοχές αρμοδιότητάς τους.
Για παράδειγμα αναφέρουν το ζήτημα των προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για το οποίο υπογραμμίζουν πως η έλλειψη προσωπικού δεν αναπληρώνεται μ’ αυτόν τον τρόπο.
Η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία των δήμων υπογραμμίζουν αυτοδιοικητικοί και εξηγούν πως οι ανάγκες των αυτοδιοικητικών φορέων είναι μόνιμες, άρα μόνιμο πρέπει να είναι και το προσωπικό που τις καλύπτει και βέβαια και οι υπηρεσίες στους δημότες είναι δεδομένο ότι παρέχονται συνεχόμενα και όχι κατά περιόδους ή περιστάσεις.
Με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αφενός δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες, με αριθμό προσωπικού, και αφετέρου δεν προσλαμβάνεται έγκαιρα αυτό, όταν είναι απολύτως απαραίτητο σημειώνουν αυτοδιοικητικοί.
Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι η γραφειοκρατία, για την οποία πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, όχι μόνο μείωσής της, αλλά εξάλειψής της υπογραμμίζουν αυτοδιοικητικοί, προσθέτοντας πως το θέμα αυτό θα τεθεί στους αρμόδιους της πολιτείας το επόμενο χρονικό διάστημα από τα συνδικαλιστικά όργανα των ΟΤΑ (Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης), με το αίτημα – απαίτηση να επιλυθεί το συντομότερο, καθώς, ταλαιπωρούνται οι πολίτες άδικα.
Τέλος, κρίσιμο πρόβλημα είναι και το οικονομικό τονίζουν αυτοδιοικητικοί, εξηγώντας πως οι δήμοι έχουν υποστεί περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις τα τελευταία χρόνια πάνω από 60%, «δένοντάς τους τα χέρια» και καθιστώντας ανήμπορους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και φυσικά προκαλώντας τους τουλάχιστον δυσεπίλυτα προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More