Nature

Προτροπές για αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας

Την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο Σύνδεσμος Φιλίας «Ρωσία – Ελλάς» και ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος. Στην ανακοίνωση οι δύο φορείς εκφράζουν την ανησυχία τους «για τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση του κλίματος των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών από απροσδόκητες και δυσάρεστες εξελίξεις, με πλέον αξιοσημείωτες τις απελάσεις διπλωματών». Αναφέρουν, δε, ότι αυτή η εξέλιξη δεν συνάδει «με την παραδοσιακή και δοκιμασμένη φιλία μεταξύ των δύο λαών μας, όπως και την επιτευχθείσα, κατά τα τελευταία έτη, ανανέωση της δημοκρατικής συνεργασίας». Τονίζουν τη σημασία των ελληνορωσικών σχέσεων υπέρ της σταθερότητας στα Βαλκάνια, ενώ υπογραμμίζουν το γεγονός ότι «οι δύο χώρες συμμερίζονταν πάντοτε κοινές ή παραπλήσιες απόψεις για την ειρηνική διευθέτηση σειράς διεθνών προβλημάτων, όπως το Κυπριακό».

Και αφού χαρακτηρίζουν την παρούσα κατάσταση «ανώμαλη», καλούν σε προσπάθειες για αποκατάσταση ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης, ενώ υπογραμμίζουν ότι σε αυτές τις προσπάθειες απαραίτητος είναι και ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών «η οποία στις ελληνορωσικές σχέσεις έχει πλειστάκις αποδείξει την αποτελεσματικότητά της».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More