Nature

Προωθεί την ανάδειξη των ορεινών μονοπατιών

Η ανάπτυξη, η σηματοδότηση, η καταγραφή και η προβολή του δικτύου των μονοπατιών των βουνών της περιοχής, είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου ν. Τρικάλων «Ξένιος Ζευς».
Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμη πόλο έλξης επισκεπτών.
«Τα μονοπάτια του Κόζιακα αλλά και της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου αποτελούν ένα καταπληκτικό αλλά αναξιοποίητο τουριστικό προϊόν το οποίο πρέπει άμεσα να εκμεταλλευτούμε ειδικά τώρα που ο περιπατητικός τουρισμός βρίσκεται σε μεγάλη άνθιση στη χώρα μας» υπογραμμίζεται από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς της περιοχής να παραβρεθούν στην εκδήλωση, διότι, «πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο το όποιο μπορεί να κρίνει το μέλλον του τόπου και των επιχειρήσεων μας ειδικά τώρα που σε όλη τη χώρα ο εναλλακτικός τουρισμός βρίσκεται σε έξαρση».
Πόλος έλξης
Σκοπός των μονοπατιών είναι να προσελκύουν ορειβάτες, πεζοπόρους, λάτρεις του ορεινού τρεξίματος καθώς και επισκέπτες της περιοχής, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν γνώσεις ορειβασίας να ακολουθήσουν ένα βατό μονοπάτι και να δουν από κοντά το πανέμορφο ελατόδασος και να απολαύσουν την φύση.
Είναι κάτι που λείπει από την περιοχή και που μπορεί να δώσει εναλλακτικές δραστηριότητες στο επισκέπτες, παρατείνοντας τη διαμονή τους. Το πλήθος των διαδρομών αλλά και το μήκος τους θα είναι μεγάλο και μπορεί να προσελκύσει συλλόγους ορειβασίας και πεζοπορίας από όλη την Ελλάδα για να τα περπατήσουν. Η καλή ποιότητα των μονοπατιών θα δίνει τη δυνατότητα να οργανωθούν ακόμα και αγώνες ορεινού τρεξίματος. Το κόστος της κατασκευή τους θα είναι μικρό σε σχέση με το μέγεθος και το τελικό αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More