Nature

Πρόσθετη ενίσχυση

Πρόσθετη ενίσχυση στο 25-50% της µέσης αξίας των δικαιωµάτων τους θα λάβουν τον ερχόµενο Οκτώβρη οι νέοι αγρότες κάτω των 40 ετών που ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά.
Η ενίσχυση για αγρότες νεαρής ηλικίας χορηγείται ετησίως κατόπιν ενεργοποίησης των δικαιωµάτων ενίσχυσης από τον παραγωγό για περίοδο πέντε ετών, αρχής γενοµένης από την πρώτη υποβολή της αίτησης ενίσχυσης, υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω υποβολή πραγµατοποιείται εντός πέντε ετών από τη σύσταση.
Για τους φετινούς δικαιούχους, ισχύουν τα εξής:
-Για να κριθεί ένας αγρότης δικαιούχος θα πρέπει να έχει αιτηθεί την εν λόγω ενίσχυση και να είναι κάτοχος δικαιωµάτων το συγκεκριµένο έτος ενίσχυσης. (Εφόσον έχει µισθωµένα δικαιώµατα είναι δικαιούχος της ενίσχυσης έως τη λήξη µίσθωσης των δικαιωµάτων εκτός και αν στο µεταξύ υποβάλλει αίτηση µεταβίβασης δικαιωµάτων).
– Ως αγρότες νεαρής ηλικίας, νοούνται τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηµιουργούν για πρώτη φορά αγροτική εκµετάλλευση ως επικεφαλής αυτής ή έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που προηγούνται της πρώτης υποβολής αίτησης για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης και είναι ηλικίας έως 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης που αναφέρεται παραπάνω
Στα φυσικά πρόσωπα ως έτος δηµιουργίας για πρώτη φορά της αγροτικής εκµετάλλευσης, νοείται το έτος πρώτης υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης. Για παράδειγμα, για το έτος ενίσχυσης 2018 το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να έχει υποβάλλει πρώτη φορά Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης το έτος 2013 ή µεταγενέστερα αυτού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More