Nature

Π. Σκουρλέτης: Πιθανότητα ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, είπε πως «δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή μια ασφαλή εκτίμηση, θεωρώ όμως ότι η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή πολλά “όπλα στην φαρέτρα” της, έτσι ώστε αν ο μη γένοιτο φτάσουμε σε αυτό το σημείο -πράγμα το οποίο δεν το θεωρώ πιθανό – να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο».
Τόνισε επίσης πως «υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές σε περίπτωση που ο κ. Καμμένος αποφασίσει να αποσυρθεί από την κυβέρνηση, να στηρίξει ίσως με ανοχή».
Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρχει ανασύνθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή και δεύτερον αν η κυβέρνηση μπορεί να στηριχθεί σε ανεξάρτητους βουλευτές, απάντησε: «Όλα αυτά τα θεωρώ ανοιχτά ενδεχόμενα, χωρίς να μπορώ μετά βεβαιότητας να τα περιγράψω και να τα προβλέψω».
Ερωτηθείς εάν το Ποτάμι θα μπορούσε να είναι εν δυνάμει σύμμαχος της κυβέρνησης στην παρούσα Βουλή, τόνισε πως «αν αυτό βασίζεται σε κάποιες συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις και συμπτώσεις, βεβαίως, έτσι είναι οι αξιόπιστες συνεργασίες νομίζω. Όταν έχουν ένα πολύ σαφές προγραμματικό πεδίο σύγκλισης».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More