Nature

Ρευστό στην αγορά

«Πρέπει άμεσα να διοχετευθεί ρευστό στην αγορά, στην πραγματική οικονομία» τονίζουν έμποροι.
«Έχουμε φτάσει πλέον στο μηδέν. Η ζήτηση ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη και τα έσοδά μας ανεπαρκή να καλύψουν τις υποχρεώσεις μας. Αφήνουμε απλήρωτο τον ΕΦΚΑ και έχουμε τις οικογένειές μας ανασφάλιστες, αλλά η άλλη λύση είναι να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας» δηλώνουν έμποροι, προσθέτοντας «επιπρόσθετα, η υπερβολική και αβάσταχτη φορολόγηση δεν μας επιτρέπει να πάρουμε ανάσα».
«Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και όσοι έχουν λίγα, είναι επιφυλακτικοί στο να τα ξοδέψουν, οπότε η αγορά έχει παγώσει» υπογραμμίζουν έμποροι, σημειώνοντας «η κυβέρνηση οφείλει να διοχετεύσει ρευστό τώρα, πριν είναι πολύ αργά. Έχει κάποια δις ευρώ στην άκρη, μαζεμένα από τους φόρους μας. Αν δεν κάνουμε λάθος, θα πρέπει να είναι πάνω από 10 δις. Μπορούμε να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατό να τα δώσει όλα, αλλά το 30% με 40% εύκολα μπορεί να το διοχετεύσει. Και τελικά, δεν θα κάνει δώρα, αλλά απλά θα πληρώσει εκεί που χρωστάει το κράτος. Αν αυτό το ποσό το πάρει η αγορά στα χέρια της, θα το αυξήσει κατά πολύ σε μικρό χρονικό διάστημα».
«Οι υποχρεώσεις μας ως πολίτες είναι πάρα πολλές. Αβάσταχτες πλέον. Από τα “κουρεμένα” πια εισοδήματα τι να περισσέψει για να προβεί ο κόσμος σε αγορές; Πως θα ψωνίσει; Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ στα ύψη και ασφαλώς ένα σωρό δάνεια “στράγγισαν” την αγορά. Δεν κυκλοφορεί ρευστό, οπότε η οικονομία νοσεί» υπογραμμίζουν έμποροι και σημειώνουν «μα το ίδιο το κράτος έχει τεράστιες απώλειες. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει λάβει 5 πτυχία οικονομικών, 3 μεταπτυχιακά και 2 διδακτορικά. Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας με τα λίγα κολλυβογράμματά τους το κατανοούσαν. Αν δεν κινείται το χρήμα, δεν υπάρχει οικονομία. Όταν το χρήμα συγκεντρώνεται κάπου, εν προκειμένου από το κράτος και τους δανειστές μας, “νεκρώνει” η οικονομία. Πως θα εισπράξει το κράτος αν δεν υπάρχει παραγωγή, αν δεν υπάρχει εμπόριο; Αν θέλουν να πατάξουν την φοροδιαφυγή, εύκολα μπορούν να το κάνουν, όποιος και να κυβερνάει, αλλά η τιμωριτική φορολογική πολιτική και το φορολογικό ασφαλιστικό, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά τα επιτείνουν και τα διογκώνουν. Πως άραγε μετά από 8 χρόνια είμαστε ακόμη στον ίδιο παρονομαστή, για να μην πούμε χειρότερα; Κάτι έφταιξε στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More