Nature

Σαν τις παλιές καλές εποχές

Θύμισε παλιές καλές εποχές η έλευση επισκεπτών στον ορεινό όγκο των Τρικάλων, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε αυτό το χρονικό διάστημα στα ορεινά, γεμίζοντας τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης, αλλά και τις καφετέριες, δίνοντας έτσι οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες του κλάδου.
Στην μεγάλη επισκεψιμότητα σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Μύλος των Ξωτικών, αλλά και οι ομορφιές του τόπου, ενώ το Χιονοδρομικό είναι και φέτος ισχυρός πόλος έλξης, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, που φόβισε κάποιους να ταξιδέψουν.
«Ο ορεινός όγκος του Νομού μας έχει αρχίσει πάλι να γίνεται γνωστός και όλο και πιο πολλοί από περιοχές της Ελλάδας τον επισκέπτονται, αλλά και ξένοι, δημιουργώντας προοπτικές και προσδοκίες για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους» αναφέρουν επιχειρηματίες, προσθέτοντας πως «τα προαναφερθέντα είναι πολύ θετικά, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, ώστε να καταστεί βασικός προορισμός ο τόπος μας».
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμος Πύλης και το Επιμελητήριο Τρικάλων, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου «Ξένιος Ζευς» και άλλους φορείς για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου.
Ο Σύλλογος έχει δραστηριοποιηθεί σε αρκετά θέματα, όπως η διαφήμιση της περιοχής, η διοργάνωση εκδηλώσεων(αθλητικών, πολιτιστικών, κλπ) πανελλαδικού χαρακτήρα και όλα αυτά φαίνεται να αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.
Επίσης, ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους επαγγελματίες της περιοχής, είναι πως θα πρέπει να υπάρχει έλευση επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και σε περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα, να καταγράφεται μεγαλύτερη ένταση, ένα θέμα για το οποίο εργάζονται η τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More