Nature

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Κλειστά ήταν χθες όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στον ν. Τρικάλων, λόγω της 24ωρής απεργίας που προκήρυξε το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου.
Υπήρξε καθολική αγωνιστική κινητοποίηση και δεν λειτούργησε τίποτα στον Νομό μας στα ΕΛΤΑ, ως αντίδραση στους σχεδιασμούς για την εν λόγω κρατική επιχείρηση, ενώ εργαζόμενοι από τα Τρικαλινά καταστήματα μετέβησαν χθες στην Αθήνα στην κεντρική δράση του κλάδου.
«Ο λόγος για την απεργία», όπως αναφέρεται από εργαζόμενους, «είναι οι προτάσεις για τα ΕΛΤΑ που έχει καταθέσει εταιρεία, η οποία έχει προσκληθεί να εκπονήσει μελέτη βιωσιμότητάς των, στην οποία προβλέπεται η απόλυση 2.180 εργαζομένων και το κλείσιμο 215 καταστημάτων μέχρι το 2021».
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Τρικάλων δηλώνουν πως είναι συμπαγείς και θα αγωνιστούν ομόθυμα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Όπως σημειώνουν εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, «για μία ακόμη φορά βαφτίζεται εξυγίανση και εξορθολογισμός η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των δαπανών προσωπικού, λησμονώντας ή και αποκρύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από το 2010 και έπειτα, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%! Στον αντίποδα, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των τελευταίων διοικήσεων για την άντληση ικανοποιητικών εσόδων από εναλλακτικές πηγές – δέμα – εκτελωνισμός – ενέργεια, αλλά ολοένα και διολισθαίνει ο κύκλος εργασιών, συνεχίζονται οι ολιγωρίες με την απώλεια μεγάλων πελατών και παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου από την καθολική υπηρεσία και όχι μόνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More