Nature

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ(Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης), στην πλατεία Αριστοτέλους, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τους αγρότες.
«Διεκδικούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που παλεύει το αγροτικό κίνημα και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Παλεύουμε για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τα μνημόνια και κατάργηση όλων των χαρατσιών» σημειώνει η Επιτροπή και επισημαίνει απευθυνόμενη στους γεωργού6ς και στους κτηνοτρόφους «στον ίδιο δρόμο του αγώνα σε καλούμε να βαδίσεις μαζί μας γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν ανεχόμαστε να πληρώνεται με ψίχουλα ο κόπος και ο ιδρώτας μας, δεν συμβιβαζόμαστε με το ξεκλήρισμα μας για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και εμείς σύγχρονοι κολίγοι ζώντας στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Μαζί με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους βροντοφωνάζουμε για τα δικαιώματα και την ζωή μας».
«Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και πολυήμερων μπλόκων που πραγματοποιήθηκαν με την οργάνωση και την μαζική συμμετοχή. Όταν βγήκαμε και παλέψαμε στο δρόμο τότε και μόνο τότε κάποια από τα αιτήματα μας υλοποιήθηκαν, αποσπάσαμε δεσμεύσεις, αποτρέψαμε ή ανακόψαμε ακόμη χειρότερα μέτρα που είχαν στα σκαριά. Αφορολόγητο, σταδιακή αύξηση εισφοράς του ΕΦΚΑ στο 27.2%, ακατάσχετο 15000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, πάγωμα των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ και του πράσινου τέλους στο νερό κ.α.» τονίζεται από την Επιτροπή και υπογραμμίζεται «φτάνει πια με την απογοήτευση και την μοιρολατρία. Όσο τους επιτρέπουμε, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα ακολουθούν σε βάρος μας. Η οργή και η αγανάκτηση μας πρέπει να γίνουν μαζικός μαχητικός αγώνας μέσα από τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More